Elgersma Logistiek stopt met transportactiviteiten

Nieuws
04-04-2017 | Door Tim de Jong

Elgersma Logistiek BV te Harderwijk heeft besloten met ingang van 1 mei aanstaande te stoppen met alle transportwerkzaamheden voor haar klanten. Met ingang van deze datum richt Elgersma Op- en Overslag BV zich uitsluitend op warehousing en op- en overslagactiviteiten te Harderwijk. Collega vervoerder St vd Brink te Ermelo is bereid gevonden het vervoer tegen dezelfde condities voort te zetten. Medewerkers en vakbonden zijn hierover afgelopen zaterdag persoonlijk geïnformeerd. De klanten zijn vandaag ingelicht.

Genoemd besluit is het gevolg van een strategische heroriëntatie die door Elgersma gemaakt is onder begeleiding van NextPage, het in logistieke bedrijven gespecialiseerde adviesbureau. Marjan Moinat, algemeen directeur van Elgersma Logistiek BV: ”Als middelgroot bedrijf met 31 auto’s zijn we te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Wij hebben daarom gekozen om de huidige warehousing en op- en overslag activiteiten te continueren.

Elgersma Logistiek BV is een familiebedrijf dat is opgericht in 1963. Het richt zich op zendingen met afwijkende maten en gewichten in de BeNeLux en Duitsland. Daarnaast heeft Elgersma de beschikking over 12.000m² warehouse en bieden op- en overslagactiviteiten.

St vd Brink is een transportbedrijf met 800 medewerkers en 500 trekkende
eenheden. De klanten van Elgersma worden geïntegreerd binnen de huidige activiteiten van
St vd Brink. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…
Nieuws
18-01-2017
Vanderlee3.jpg

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector,…