Nieuws
13-06-2024 | Door Maarten van der Westen

Twee nieuwe Scania’s zijn in gebruik genomen door EMT uit Heeze. Eigenaresse Eveline Manders is met name over de Scania 530S V8 erg te spreken.

Beide Scania’s hebben de grote S-cabine. De Scania 530S heeft naast de indrukwekkende V8-motor nog een voordeel ten opzichte van de 460S Super: hij is rondom luchtgeveerd. Eveline heeft de eerste kilometers al gemaakt en ze is enthousiast: “Ik zit natuurlijk normaal gesproken op kantoor. Maar dit kon ik even niet laten. Echt: alsof je op wolken rijdt!”

EMT is een aantal jaar geleden ontstaan toen het bedrijf van Eveline’s vader, Tinie Manders, werd gesplitst tussen haar en haar broer. “Dat was een spannende tijd”, blikt Eveline nu na twee jaar kort terug. “Maar het is allemaal goed gekomen. Ik heb toen heel veel steun ervaren van het personeel. Zo zijn alle chauffeurs die ik nodig had, met mij meegegaan. Dat was hartverwarmend. Inmiddels is dat allemaal water onder de brug. We hebben er met zijn allen de schouders ondergezet. En zeker nu met de nieuwe bedrijfskleuren, staat EMT als een huis helemaal in de richting zoals ik dat zie.”

Het bedrijf rijdt met gesloten koeltrailers, onder anders voor ASML in de aanvoer van componenten. Daarnaast rijdt EMT veel met machines, food en geneesmiddelen. Op dit moment bestaat de vloot uit 17 vrachtwagens. De nieuwe Scania’s worden ingezet voor de lange afstand. De V8 is speciaal voor een chauffeur die al lang voor het bedrijf werkt. Op zijn vorige Scania zette hij meer dan een miljoen kilometer.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2019
forestry.jpg

Scania: Een halve eeuw V8 motoren

Scania viert dit jaar het vijftig jarige bestaan van de V8 motoren. De eerste Scania V8 ooit was een LBT140, een truck…
Nieuws
05-06-2017
Scania_S730_8x8.jpg

Scania V8 met 854 pk op komst?

We horen al langere tijd geruchten over een nieuwe V8 van Scania. Deze nieuwe krachtbron zou het, net als de meeste zes-cilinders…
Nieuws
23-03-2023
Jeda Fence 4

Scania 770S voor Jeda Fence

De vader van Jef Dauwen is gek van vrachtwagens en ook de vaste chauffeur in het bedrijf van zijn zoon, Jeda-Fence. Toen Luc…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.