Exceptioneel transport in Noorwegen gruwelijk in de fout

Nieuws
10-07-2019 | Door Tim de Jong

Pal voor kerst publiceerden we in BIGtruck een reportage over exceptioneel vervoer over Noorse wegen. Het ging om zeven transformatoren van 225 ton.  Onlangs was er een soortgelijk transport door het Noorse Suldal, met een transformator van 250 ton. Alleen deze keer ging het fout.

De tientallen meters lange aanhanger maakte een bocht naar rechts, waarna het zwaartepunt zodanig verschoof, dat de transformator dieper het dal in kieperde. De weg in kwestie is nu al een dikke week geblokkeerd. Personenauto's hebben een smalle doorgang onder de gekantelde dieplader door. Het totale gewicht van de combinatie bedroeg 410 ton.

De Noren bestuderen nu hoe ze een transformator van 250 ton kunnen optakelen. Dat vereist het aanbrengen van ankers in rotswanden en gaat nog wel even duren. Intussen ervaren bewoners uit de streek problemen met de aanvoer van primaire levensmiddelen, trucks kunnen er niet langs op de betreffende bochtige weg.

De gevallen transformator maakt deel uit van een elektrische leiding van 730 kilometer lang tussen Noorwegen en de Britse eilanden. Een project waarvan de kosten op twee miljard euro worden geschat. Dat wordt nu waarschijnlijk ietsje meer...

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-11-2016
mammoet-koskullskulle-2.png

Mammoet verhuist Zweeds dorp

Mammoet is in het noorden van Zweden, binnen de poolcirkel, betrokken bij een megagroot verhuisproject. Dertig huizen moeten…
Nieuws
02-04-2019
Bolk2LR.jpg

Eerste van negen nieuwe Actros trucks voor Bolk

Bolk Transport uit Almelo heeft de eerste Actros 3358 6x4 LS-trekkers in gebruik genomen, uit een totale…
Nieuws
12-07-2016
Zwaartransp._2.jpg

Actros 4163 voor Zwaar Transport Zeeland

Recentelijk overhandigde Mercedes-Benz truckdealer Automotions een Actros 4163 8X4 SLT aan Zwaar Transport Zeeland.…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.