FH500 8x4 Tridem voor Van Roon Rail BV

Nieuws
22-06-2016 | Door Iep van der Meer

Van Roon Rail BV uit Asperen zet een fraaie nieuwe Volvo FH500 8x4 triple in. De truck wordt vooral ingezet voor werkzaamheden aan het spoor.

De asconfiguratie, met 10-tons vooras en gestuurde naloopas, kwam tot stand in nauwe samenwerking met Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Gorinchem. VSU in Utrecht verzorgde de opbouw met autolaadkraan en haakarm.

De Volvo FH zal worden ingezet voor het afvoeren van oude spoormaterialen en het op locatie brengen van Van Roons spoorwegmachines. Uitgangspunt bij de specificatie van de Volvo FH was de optimale combinatie van kracht, nuttig laadvermogen en wendbaarheid. De 10-tons vooras biedt extra laadvermogen bovenop het gewicht van schrootarm en haakarm. Door de 8x4 chassis met gestuurde naloopas heeft de truck een korte draaicirkel en is vrijwel overal langs het spoor in te zetten. Dankzij Volvo Dynamic Steering stuurt de truck ook bij lage snelheden lekker licht.

Van Roon Rail B.V. werkt aan trein-, tram- en metrospoornetwerken in binnen- en buitenland. Het eigen materieel bestaat onder meer uit spoorkranen en shovels voor het herstellen, vernieuwen, plaatsen en verwijderen van spoorwegonderdelen, overwegbevloering en fysieke afscheidingen. Voor het transport van deze machines heeft Van Roon drie eigen trucks met dieplader tot zijn beschikking. De Volvo FH kan ook als containerwagen worden ingezet voor het afvoeren van puin, dwarsliggers en spoorstaven naar de eigen verwerkingsinrichting in Vuren. Eén van de redenen om voor Volvo te kiezen was de tien tons vooras die af fabriek geleverd kan worden.

 

 

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-03-2019
Baetsen_3LR.jpg

Mercedes met gelijmde haakarmopbouw voor Baetsen

Voor het vervoer van afvalcontainers in de regio Veldhoven heeft de Baetsen Groep een Actros 2643 LDNA…
Nieuws
09-10-2019
Fin.jpg

Finland blijft voorop lopen met lange combinaties

Finland blijft voorop lopen waar het gaat om lange en zware combinaties. Een mooi voorbeeld is deze combinatie…
Nieuws
26-07-2018
MichelXXX_1.jpg

Michel's Triple X is nu wit..

Michel Kramer's Triple X Scania won ooit vele prijzen. De schitterende, door Van Winkoop verlengde en door MW Designs op…