Ford F-Max voor Wielink Agrarisch Handelsbedrijf

Nieuws
30-05-2024 | Door Iep van der Meer

Tijdens de presentatie van Ford Trucks in Nederland werd tevens de eerste, officieel geleverde Ford F-Max afgeleverd. Gerjan Wielink van Wielink Agrarisch Handelsbedrijf uit Dronten had de primeur, en hij kwam in stijl naar de officiele launch van Ford trucks in Lelystad.

Tussen alle nieuwe Ford trucks op de RDW testbaan in Lelystad stond ook een prachtige oranje Transcontinental. Verder stonden er alleen de nieuwste Ford Trucks, namelijk de F-Max en de F-Line, totdat Gerjan Wielink het terrein op reed met zijn Ford Custom V8 bakwagen uit 1980. Het oude Fordje, geladen met een vracht stro heeft de naam van de vorige eigenaar nog op de deur staan, maar Gerjan is de trotse eigenaar. ,,Ik was eigenlijk op zoek naar een laadbak voor één van mijn andere klassiekers, toen ik tegen deze auto aan liep. Die bleek te koop, en ik ben er erg blij mee. Dit type kent iedereen, maar als klassieker zie je ze niet vaak. Zeker niet in deze uitvoering, met een Cummins V8 diesel onder de cabine.’’

De oude Ford vormt een prachtig contrast met de nieuwe F-Max van Wielink. De rode trekker werd feestelijk overhandigd, waarna de truck mee werd genomen naar Dronten. Gerjan Wielink: ,,Wij rijden met 25 trucks voor onze handel in agrarische producten in binnen – en buitenland. De Ford is afgeleverd met een PTO, en wij gaan in eigen werkplaats nog een hydrauliekset opbouwen, waarna hij ook mee kan rijden. Ik was eigenlijk meteen wel onder de indruk van de F-Max. Het rijdt prima, en de cabine is mooi modern en groot. Ik zag het meteen wel zitten en geef het merk een kans in onze vloot’’.

Hiermee is dus de eerste, officieel geleverde Ford F-Max in Nederland een feit. Wielink Agrarisch Handelsbedrijf viert dit jaar zijn 45 jarig bestaan en het bedrijf houdt zich naast genoemde activiteiten ook intensief bezig met hulptransporten naar de Oekraïne.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-07-2018
FordLeaks22.jpg

Eerste foto's nieuwe Ford Truck

Er circuleren al enige tijd foto's over het net van een nieuwe Ford truck. In Turkije is keihard gewerkt aan een truck…
Nieuws
02-06-2018
1mvs.jpg

Ford Trucks komt terug!

Ford Trucks had ooit een behoorlijk marktaandeel in ons land. Vooral met de D-Custom Cab en later de Cargo deed Ford goede zaken,…
Nieuws
30-08-2024
ford_fmax_living_driver_single_cab_1

Ford F-Max Living: Single driver concept

De cabine aanpassing is van het Duitse Dietrich, zelf dealer van Ford Trucks. Het feit dat Ford Trucks deze ombouw…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.