Ford gaat voor 5% marktaandeel in West Europa

Nieuws
08-10-2019 | Door Tim de Jong

Over vier jaar wil Ford Trucks een marktaandeel van 5% hebben in de tachtig landen waar deze trucks dan leverbaar zullen zijn. Dit is dus inclusief West Europa.

Deze stevige aankondiging is afkomstig van de grote baas van Ford, Haydar Yenigün. Hij kondigde onlangs distributie partnerschappen  aan in Spanje en Portugal. “Ik weet dat 5% ambitieus is, maar we hebben vertrouwen in onze trucks en in onze dealers”, zei hij.

Tot nu toe zijn de Ford trucks al leverbaar is diverse Oost-Europese landen, maar de focus ligt op het westen van Europa. Tot dusverre heeft Ford welgeteld één dealer in het westen van Europa en wel in Lissabon. Over vier jaar zullen hier nog vier Portugese steden aan toegevoegd zijn. Op hetzelfde moment moet de Spaanse partner van Ford dan negen dealervestigingen in gebruik hebben.

Nederland

Aanvankelijk dacht Ford in het najaar van 2020 naar Europa te komen, maar de Turkse bouwer heeft de plannen een jaar vervroegd, na de positieve reacties uit de diverse markten op het nieuwe model. De volgorde van introductie is nu Italië in de komende maanden, gevolgd Frankrijk en de noordelijke landen, waar ook Nederland toe gerekend wordt.

Lichtere modellen

Ford werkt intussen aan nieuwe varianten van de F-Max. Volgens Yenigün is er een smallere cabine in ontwikkeling met een breedte van 2,30 meter. Ook wordt er gewerkt aan een eigen automatische transmissie, die de huidige ZF TraXon, die ook door DAF, MAN en Iveco worden gebruikt, moet vervangen. De smallere cabine moet in thuisland Turkije de zeer gedateerde Cargo-cabine vervangen, die uit het begin van de jaren tachtig stamt. 

Voor West-Europa heeft Ford een service-overeenkomst gesloten met trailerservicebedrijf TIP, dat in Europa over een netwerk van werkplaatsen beschikt.

BIGtruck Online Magazine werd door Ford uitverkoren om alvast te testrijden. Onze bevindingen vind je " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-08-2019
IEP_8007-1400.jpg

Ford F-Max in BIGtruck Rij-impressie

In BIGtruck nummer acht die nu live staat kun je alles lezen over de exclusieve rij-impressie die we maakten met de…
Nieuws
12-12-2020
Fmax.jpg

Eerste Ford F-Max op NL kenteken voor Loetoning

De Ford F-Max is aan een gestage opmars bezig in Europa. In een groot aantal Europese landen wordt de truck…
Nieuws
23-02-2021
ford_fmax_tuning_transshop_11.jpg

Pimp your Ford F-Max

De Ford F-Max zien we steeds vaker rijden en meestal gaat dat om standaard uitgeruste vloot auto's. In de landen waar deze trucks…