Nieuws
02-06-2018 | Door Iep van der Meer

Ford Trucks had ooit een behoorlijk marktaandeel in ons land. Vooral met de D-Custom Cab en later de Cargo deed Ford goede zaken, maar ook de in Amsterdam geproduceerde Transcontinental was een tijdje behoorlijk populair. Dit jaar lijkt Ford Trucks terug te keren op de Europese markt met een heel nieuw model!

Zoals we allemaal weten is Ford in Europa compleet weg uit de zware bedrijfswagens. Het Engelse gedeelte werd door Iveco overgenomen en alleen in Turkije bouwen ze onder de eigen naam nog Ford Trucks. Ford borduurt daar nog steeds voort op de Cargo. Die truck werd ooit ontwikkeld voor de middelzware distributie maar onder Turks bewind groeide die truck uit tot in de zware klasse. Heel soms zie je ze ook in ons land rijden. Deze Ford Trucks worden momenteel al in 27 landen verkocht maar Ford heeft woeste plannen. De Europese markt moet ook bediend worden, en het plan is om al in 2020 naar 50 landen te exporteren. Onder die 50 landen valt heel Europa, en daarmee moet dat goed zijn voor de helft van de productie.

Dat Ford dit niet gaat redden met de geëvolueerde Cargo cabine begrijpen ze in Turkije heel goed. Om die reden hebben ze een heel nieuw model ontwikkeld. Op ">www.iepieleaks.nl gingen al langere tijd foto's rond, maar inmiddels is bekend gemaakt dat Ford het nieuwe model tijdens de IAA in Hannover later dit jaar zal onthullen. Onder de grote cabine staat een eigen Ford krachtbron met 500 pk die uiteraard voldoet aan de laatste Euronormen. Als versnellingsbak wordt de ZF Traxon gemonteerd. Zodra we meer weten lees je het bij ons, en uiteraard op " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Iepieleaks.nl!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-02-2020
IEP_4045_copy.jpg

Een Ford F-Max in Tijnje!

De Ford F-Max maakte vorig jaar zijn entree in Europa en hoewel dat niet heel hard gaat zie je ze toch steeds vaker. Zo keek…
Nieuws
25-07-2018
FordLeaks22.jpg

Eerste foto's nieuwe Ford Truck

Er circuleren al enige tijd foto's over het net van een nieuwe Ford truck. In Turkije is keihard gewerkt aan een truck…
Nieuws
16-07-2018
40557310332_d905e7749f_b.jpg

Nieuwe Ford Truck: Transcontinental?

De Turkse Ford trucks zien we steeds vaker rijden in ons land en dat gaat alleen maar meer worden als het aan Ford…