Nieuws
19-05-2023 | Door Iep van der Meer

Ford Trucks is bezig met een Europese opmars. Na vele Oost- en Zuid- Europese landen, Duitsland en België is het merk nu ook officieel op de Deense markt. Importeur is Selskabet FTD A/S, een bedrijf van de HEJ Gruppen.

De HEJ Gruppen is een bekende speler op de Deense truckmarkt met dealerschappen van Iveco, DAF en MAN. Voortaan is het bedrijf nu ook importeur van Ford Trucks.

Voor Ford Trucks is Denemarken de 48e markt die ze betreden. De Deense importeur is belangrijk voor Ford Trucks, aangezien Denemarken wordt gezien als de opstap naar de rest van Scandinavië en de Baltische staten.

Ook naar Nederland

Ford Trucks is succesvol met de F-Max trucks die in verschillende wielbasis worden geleverd, en ook als Lowdeck trekker. Ford spreekt de ambitie uit om nog voor het eind van het jaar in 50 landen vertegenwoordigd te zijn. Eerder werd al aangegeven dat het merk ook in Nederland van start wil, nog voor het einde van dit jaar. Wie de import in Nederland op zich gaat nemen is nog niet bekend.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-07-2018
FordLeaks22.jpg

Eerste foto's nieuwe Ford Truck

Er circuleren al enige tijd foto's over het net van een nieuwe Ford truck. In Turkije is keihard gewerkt aan een truck…
Nieuws
02-06-2018
1mvs.jpg

Ford Trucks komt terug!

Ford Trucks had ooit een behoorlijk marktaandeel in ons land. Vooral met de D-Custom Cab en later de Cargo deed Ford goede zaken,…
Nieuws
16-07-2018
40557310332_d905e7749f_b.jpg

Nieuwe Ford Truck: Transcontinental?

De Turkse Ford trucks zien we steeds vaker rijden in ons land en dat gaat alleen maar meer worden als het aan Ford…