Freightliner Argosy op Nederlands kenteken!

Nieuws
02-05-2018 | Door Tim de Jong

Een van de meest zeldzame Amerikaanse trucks is de Freightliner Argosy. Deze opvallende fronststuur truck is maar heel kort in de VS geleverd geweest en wordt dor Freightliner nog wel geleverd in Australië, Zuid Afrika en Nieuw Zeeland. Des te verbazingwekkender dat er nu eentje in ons land rond rijdt!

Maar Jaap Lamme uit Nederhorst den Berg wilde iets speciaals, dus haalde hij deze puntgave, fraai gespoten Argosy naar Nederland. Daar werd de truck omgebouwd om aan Europese wetgeving te kunnen voldoen. Denk aan inbouw van een tachograaf en ombouw naar een elektrisch systeem van 24 Volt. Bij Voortman Autoschade uit Ter Aar werd de cabine gespoten. De Freightliner heeft een duidelijk hoorbare Cummins motor en de rongenopbouw komt van Alucar uit Finland. Het chassis heeft luchtvering op het dubbel aangedreven tandemstel en achterop de motorwagen staat een Palfinger kraan om de vaak dikke boomstammen te kunnen laden en lossen. Voor Lamme is dit niet de eerste Amerikaan. Hij reed ook geruime tijd met een Mack Superliner die eveneens duidelijk te horen was.

De schitterende special paint op de zijkant van de cabine toont een portret van de vroeg gestorven zoon van Lamme, die omkwam bij een verkeersongeval.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-04-2024
24DT080_003 (960 x 640)

Freightliner bouwt de miljoenste Cascadia

De Freightliner Cascadia blijft ongekend populair in Amerika en daarbuiten
Nieuws
14-10-2016
Western-Star-Bandit1LR.jpg

Western Star eert Smokey and the Bandit

Dik 35 jaar sinds velen in de bioscoop heerlijk konden lachen om Smokey and the Bandit, komt het Amerikaanse truckmerk…
Nieuws
27-06-2023
SuperTruck-Landing-Page-552-thermal-brake

International Super Truck II rijdt 1 op 6,8!

Het Amerikaanse vrachtwagenmerk Navistar toont met de International Super Truck II hun visie op de toekomst.…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.