Freightliner bouwt de miljoenste Cascadia

Nieuws
25-04-2024 | Door Maarten van der Westen

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar Freightliner heeft al een miljoen exemplaren van zijn Cascadia gebouwd. De zware Amerikaanse trekker is nog altijd ongekend populair.

In vergelijking met de Kenworths en Peterbilts die iedereen hier wel kent, is de Freightliner Cascadia een heel ander soort vrachtwagen. Met een aerodynamisch uiterlijk is dit meer het type vrachtwagen voor grote vloten. Weinig showtruck, maar veel efficiëntie dus. Dat de Amerikanen hiervoor warm lopen, blijkt uit het feit dat de Freightliner Cascadia de eerste ‘class 8’ truck is waar meer dan een miljoen exemplaren van zijn gemaakt.

In 2007 introduceerde Freightliner de Cascadia, een trekker die draaide om comfort voor de chauffeur, veiligheid en een lager brandstofverbruik. In de 17 jaar die volgden, daalde het verbruik met meer dan 35%. Mede hierdoor vond de Cascadia gretig aftrek in Amerika en daarbuiten Het model vormde de basis van het SuperTruck project van de overheid. Ook verscheen in 2022 de elektrische versie: de eCascadia. Op dit moment wordt getest met een autonoom rijdend exemplaar. In 2019 werd de vierde generatie geïntroduceerd.

“Meer dan 80 jaar al is Freightliner toegewijd om zijn klanten bruikbare en innovatieve transportoplossingen te bieden om hun bedrijven te doen slagen. Toen de Freightliner Cascadia in 2007 geïntroduceerd werd, was hij precies voor die taak ontworpen”, aldus David Carson, Senior Vice President Sales en Marketing van Daimler Trucks North America. “We zijn erg dankbaar voor onze klanten, die hun vertrouwen in de Cascadia en Freightliner gestopt hebben en geholpen hebben de mijlpaal van één miljoen exemplaren te bereiken.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-05-2018
Freightliner-Lamme1LR.jpg

Freightliner Argosy op Nederlands kenteken!

Een van de meest zeldzame Amerikaanse trucks is de Freightliner Argosy. Deze opvallende fronststuur truck is…
Nieuws
26-10-2016
Inspiration-32-1400.jpg

zelfrijdende Freightliner was echt de eerste

De NOS brengt het nieuws dat Volvo nu in samenwerking met Otto, een bedrijf wat door ex Google werknemers…
Nieuws
11-01-2016
14A155_1.jpg

Daimler doorbreekt 500.000 grens

Voor het eerst in zijn bestaan heeft Daimler, moederbedrijf van Mercedes, meer dan 500.000 trucks wereldwijd verkocht.…