Fusie tussen Hartman Expeditie en J.P. Vis

Nieuws
12-02-2020 | Door Iep van der Meer

Hartman Expeditie is een samenwerking aangegaan met J.P. Vis uit Kwintsheul. Eind vorig jaar fuseerde Hartman Expeditie al met branchegenoot Brinkman Trans. Het doel van de meest recente fusie door Hartman is een verdere schaalvergroting die leidt tot een grotere slagkracht op de markt voor geconditioneerd transport op Scandinavië. 

Het vervoer van verse waren, en dan met name groenten en fruit vanuit Nederland naar Scandinavië is de kernactiviteit van zowel Hartman Expeditie als J.P. Vis. Beide bedrijven zijn met name gespecialiseerd in de groepage van geconditioneerde producten waarbij snelheid en betrouwbare levering van levensbelang zijn. Door de activiteiten samen te voegen kunnen er efficiëntere ritten worden samengesteld waardoor de leveringen nog sneller kunnen plaatsvinden. De klanten profiteren daarbij van de toegenomen dichtheid van het netwerk. 

Overnight service

Gedurende de dag worden de zendingen verzameld vanuit heel Nederland en naar de overslagcentra in Poeldijk en Nieuw Amsterdam vervoerd. Daar worden vervolgens de meest efficiënte ritten samengesteld waarna de combinaties gedurende de avond uren naar Scandinavië rijden. Hierdoor liggen de verse groenten de volgende ochtend al in het schap in heel Scandinavië. Een overnight service die door een verdere verdichting van het netwerk nu nog verder kan worden uitgebreid. 

Minder lege kilometers

Een logisch gevolg van de fusie is dat de beladingsgraad van de voertuigen verder zal toenemen, zowel naar als vanuit Scandinavië. Dit komt de duurzaamheid ten goede door lege kilometers te beperken. Daarnaast leidt de samenwerking van de bedrijven tot een grotere slagkracht waar het gaat om de inkoop. Door de fusie met J.P. Vis wordt de vloot van het bedrijf uitgebreid met 40 trekkende eenheden en 65 opleggers. Daarmee groeit de totale vloot van de groep van bedrijven naar 115 trekkende eenheden en 260 eigen opleggers. Daarnaast zijn er 100 vaste charters actief voor de verschillende bedrijven.

Zelfstandig voortbestaan van J.P. Vis

J.P. Vis zal als bedrijf zelfstandig voortgaan en de eigen kenmerkende huisstijl voortzetten. Alle medewerkers blijven werken op de huidige locatie en in huidige functies. De huidige aandeelhouders en directie, Jan en John Vis blijven aan J.P. Vis verbonden.

Tegelijkertijd zal worden nagedacht over mogelijke synergie voordelen in de toekomst op gebied van planning en huisvesting. De fusie is met inmiddels bekrachtigd.

De drie samenwerkende bedrijven Brinkman Trans Holland, Hartman Expeditie en J.P. Vis zijn samen goed voor het transport van een belangrijk deel van de export van geconditioneerde goederen zoals groenten en fruit en bloemen en planten vanuit Nederland naar Scandinavië.

 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl
Mercedes Ad 1-12 tot 16-12 - MedRec

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-12-2019
IEP_5834-1400.jpg

Fusie Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland

Vanaf 1 januari zullen Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland hun krachten bundelen in een nauwe…
Nieuws
19-11-2019
73409203_2579698658778382_2518439573923561472_o_1.jpg

Scania R450 met nieuwe Heiwo voor Kleer Delicatessen

Chauffeur Marco van Vliet rijdt voor Kleer Delicatessen uit Kwintsheul. Sinds vandaag doet hij dat…
Nieuws
14-01-2019
DAF_XF_Farm_Trans_Group.jpg

DAF trucks voor Farm Trans

Farm Trans Group uit Moerdijk stapt 2019 in met een nieuwe huisstijl én met DAF.  Het jaar zet mooi in met een vijftal nieuwe…