Gebroeders Geelhoed kopen Scania V8 voor hun vader

Nieuws
04-11-2021 | Door Iep van der Meer

Lars en Niels Geelhoed hebben hun vader Joep verrast met een nieuwe Scania 590S. In tegenstelling tot hoe het er meestal aan toe gaat bij een familiebedrijf zit vader Joep op de truck en zijn beide zonen op kantoor! 

,,Ons bedrijf bestaat nu acht jaar en in die tijd zijn we van twee voertuigen naar 23 gegaan”, vertelt Lars. “En behalve deze Scania voor onze vader hebben we er nog drie in bestelling staan. Dat was mijn broer en mij nooit gelukt zonder de steun van onze vader op de achtergrond. Hij is gepokt en gemazeld in het ADR-transport van vloeistoffen en gassen.” 

,,Toen wij ieder met een auto als Gebroeders Geelhoed voor ons zelf begonnen, werkte mijn vader niet in de zaak. Dat is pas later gebeurd. De eerste jaren, tot we elf auto’s hadden, reed ik zelf en deed ik de planning vanachter het stuur. Nou, dat is altijd stress. Bovendien, bij veel bedrijven waar wij komen, mag je helemaal niet bellen. Dus was je als planner, acquisiteur, probleemoplosser en wat al niet tussendoor ook steeds veel te lang uit de lucht.” 

Maar dat werd rap beter toen het voor mij duidelijk werd, dat ik mogelijk meer ondernemer ben dan chauffeur. Vanaf het moment dat ik naar binnen ging, zijn we pas echt hard gegroeid. Mijn vader is nu 60 en eigenlijk toch vooral een chauffeur in hart en nieren. Dus hebben we hem voorgesteld om weer lekker te gaan rijden en is die V8 er gekomen. Mijn jongste broertje Sven rijdt ook bij ons als chauffeur; nu nog op een V8 Silver Griffin, maar binnenkort op een nieuwe R450.” 

,,We dachten eigenlijk een nieuwe 530 te kopen. En dan een beetje in een 'Old Skool' look maar daar had onze vader toch andere ideeën over. Hij ging voor de nieuwe 590 met de nieuwe versnellingsbak. En uiteraard rondom luchtgeveerd en niets old skool maar juist met een S-Cabine en daarin zo’n beetje het hele boekje tot en met een standairco en een espressomachine. En met spuitwerk van Bronk uit Beusichem. Hij had het helemaal in beeld zoals hij zijn waarschijnlijk laatste truck wilde hebben''.

Geelhoed rijdt in de chemie en de gassen ten behoeve van de industrie. “Ongeveer iets meer dan de helft van wat wij doen, valt onder ADR. Wij zijn gespecialiseerd in het vervoeren van ADR en non-ADR producten over de weg, zowel nationaal als internationaal. Maar dat zijn allemaal halffabricaten of grondstoffen voor de industrie. Daarnaast rijden we ook met gassen. Zo vervoeren we regelmatig CO2 voor de Engelse industrie. Dat gaat prima. Wij hebben ook na de Brexit geen last van opstoppingen en vertraging of heel veel formaliteiten. We rijden zowel zelf als met tankcontainers die we afzetten voor onbegeleid transport. Daarbij scheelt het enorm in het papierwerk dat wij altijd maar één product tegelijk vervoeren.” 

Waarom wij Scania rijden? Nou, we hebben ook een paar andere merken maar het merendeel is inderdaad Scania en dat wordt er nu weer één meer omdat we een ander merk inruilen. Dat heeft ook zeker met de dealer te maken. Maar in eerste instantie vinden wij het gewoon superauto’s. En de uitstraling van een Scania past ook wel een beetje bij ons soort werk. Wij rijden met hoog gekwalificeerde chauffeurs met hoogwaardige lading. Daar hoort dan ook een premium truck bij. Bovendien hechten wij aan comfort want wij rijden nog echt door heel Europa. Van Polen tot diep in Griekenland. Dus zijn de jongens de hele week weg. Dan gun je ze goed materieel.”  

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-08-2021
Geelhoed11.jpg

Geelhoed breidt uit met een Scania R450

Bij transportbedrijf Gebroeders Geelhoed B.V uit Middelharnis zetten ze graag een stapje extra om van een nieuwe…
Nieuws
03-01-2019
forestry.jpg

Scania: Een halve eeuw V8 motoren

Scania viert dit jaar het vijftig jarige bestaan van de V8 motoren. De eerste Scania V8 ooit was een LBT140, een truck…
Nieuws
05-06-2017
Scania_S730_8x8.jpg

Scania V8 met 854 pk op komst?

We horen al langere tijd geruchten over een nieuwe V8 van Scania. Deze nieuwe krachtbron zou het, net als de meeste zes-cilinders…