Geen tankpassen meer voor Girteka

Nieuws
27-08-2024 | Door Maarten van der Westen

Door middel van digitalisering wordt de vrijheid van chauffeurs van Girteka steeds meer aan banden gelegd. Zo zijn nu tankpassen verleden tijd bij het bedrijf. Chauffeurs van Girteka kunnen het tanken alleen nog betalen via een speciale app.

Op zich klinkt het best aantrekkelijk: bij een tankstation hoeft een chauffeur in de speciale Fleethand-app alleen nog een pompnummer aan te geven. De tankbeurt is hiermee direct betaald. Geen gedoe met pasjes, pin-codes of kilometerstanden. Volgens Girteka is de Fleethand-oplossing een stuk veiliger dan tankpassen en maakt de app het leven van de chauffeur beter.

In werkelijkheid is het vooral een manier om de vrijheden van de chauffeur te beperken. Waarschijnlijk werd er teveel misbruik gemaakt van de tankpassen bij de 6.000 vrachtwagens van het bedrijf. Daarom mogen de chauffeurs alleen nog tanken bij een beperkt aantal tankstations, waaronder die van Shell en Circle K. Voor ze daar aankomen, moet een chauffeur wel het tankstation hebben ingegeven in de navigatie, anders werkt het niet. Spontaan ergens tanken kan dus niet meer, en alle stops in de route moeten vastgelegd zijn in de navigatie.

Girteka is trots op zijn verregaande mate van digitalisering. Door middel van AI en verregaande automatisering wordt steeds meer werk door computers gedaan. Door ook de vrijheden van de chauffeur bij het tanken te beperken in het kader van veiligheid en gebruiksgemak wordt de chauffeur steeds meer een vast radartje in het systeem. Zei iemand autonome vrachtwagens?

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-05-2021
Mercedes_tankstation_shell.jpg

Mercedes Actros rekent zelf af bij de pomp

Mercedes zet weer een nieuwe stap in de digitalisering van haar bedrijfswagens. In praktijktests hebben Mercedes-Benz…
Nieuws
20-03-2023
Girteka-Logistics-trailers-scaled

Girteka krijgt een Nederlandse baas

Europa’s grootste logistiek dienstverlener, Girteka, krijgt een Nederlandse baas. Jeroen Eijsink neemt vanaf 1 augustus…
Nieuws
24-10-2018
Girteka-10000.jpg

Girteka nu ook vanuit Duitsland

Het van origine Litouwse transportbedrijf Girteka gaat voortaan ook vanuit Duitsland opereren. Vandaag zijn de eerste trucks…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.