Geweldadige Franse boerenacties lijken aan te houden

Nieuws
28-01-2024 | Door Iep van der Meer

In Frankrijk werd het verkeer de afgelopen week ernstig ontregeld door boze boeren. Daarbij gingen de Fransen een behoorlijke stap verder dan de protesterende Duitse boeren. Er waren niet alleen blokkade acties op wegen en bij distributiecentra, maar er werden ook trailers leeggeroofd en zelfs in de brand gestoken. 

Op andere plaatsen werden supermarkten belaagd, waarbij wijnflessen uit de schappen werden gegooid. Ook McDonnalds ontkwam niet aan de woede van de boeren, zo werd er een filiaal vol met stro gestort.Vooral de beelden van gesloopte, leeggeroofde en brandende trailers spreken boekdelen. Ook zagen we beelden van landbouwtrekkers die het asfalt open trokken met een zware ploeg. Hoewel de regering aan een deel van de eisen tegemoet lijkt te komen hebben de boeren aangegeven ook vanavond weer in actie te komen. De bond wil een blokkade van Parijs organiseren. Het is maar dat je het weet. Op de screenshots van social media zien we de onthutsende beelden, met zelfs een Gendarmerie busje bij een brandende vrachtwagen. Je zou toch mogen verwachten dat chauffeurs en hun trucks beschermd worden door de Franse staat.

Ook in Belgiƫ

Vanmorgen bleek dat ook de Belgen zich aansluiten bij de protesten, wat leidt tot veel overlast voor het verkeer bij onze zuiderburen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-12-2020
koopman3-2.jpg

Boerenprotest legt supermarktdistributie plat

In heel Nederland zijn boerenacties aan de gang bij supermarkt distributiecentra. Afgelopen donderdag was…
Nieuws
12-12-2020
IMG_6724_1.jpg

TLN roept op tot actie tegen boerenblokkades

De boerenprotesten waarbij distributiecentra geblokkeerd worden stuiten op onbegrip bij TLN. Voorzitter Elisabeth…