Girteka wil de Britse markt op ondanks naderende Brexit

Nieuws
10-09-2019 | Door Tim de Jong

De aanstaande Brexit zet de directie van het Litouwse transportbedrijf Girteka op scherp: Ze zien een uitgelezen kans om een flink stuk van de Britse transportmarkt voor zich op te eisen.

“We willen heel graag de Britse markt”, zegt Girteka tegen de Financial Times. “De enige reden waarom we daar nog niet investeren, is vanwege de grote onzekerheid nu. Maar hoe dan ook, het Verenigd Koninkrijk is een heel aantrekkelijke markt voor ons”, aldus Girteka.

Het is een zeldzaamheid dat een bedrijf op dit moment vertrouwen uit in de Britse markt. Maar Brexit of niet, de Britse markt is en blijft een grote markt met een even grote behoefte aan transport. Girteka erkent wel dat als er wèl een no-deal Brexit komt, dit tot ernstige tekorten kan leiden aan voedsel en wat al niet meer voor de Britten.

Girteka verwacht ook in het Verenigd Koninkrijk als prijsbreker te kunnen optreden. Het bedrijf zegt dat een transportbedrijf gemiddeld zeven trucks heeft, en dat de tien grootste logistieke dienstverleners niet meer dan tien procent van de markt in handen hebben. Girteka hoopt in 2021 een eigen vloot van 10.000 trucks te exploiteren. Op dit moment staat de teller op 7000 trekkende eenheden en daarmee ligt de Litouwse transportreus aardig op koers. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 764 miljoen waaruit het een winst realiseerde van 19 miljoen euro. Het bedrijf heeft ruim 13.000 chauffeurs in dienst, veelal intern opgeleid. Het bedrijf hoopt het aantal chauffeurs tot 20.000 te kunnen uitbreiden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-08-2019
DAF_productie.jpg

DAF: tandje bijzetten vanwege extra vraag uit Brexit-land

DAF Trucks moet in Eindhoven gaan bouwen voor de Britse markt. Normaal gesproken worden trucks…
Nieuws
25-09-2020
DoverLR.jpg

Brexit: Aparte vergunning om Kent in te komen

Het lijkt flink de verkeerde kant op te gaan met de naderende Brexit. Ook aan Britse kant wordt alles in…
Nieuws
28-10-2019
SpitalfieldLR.jpg

CBS: Minder wegvervoer van en naar Verenigd Koninkrijk

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek worden er tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk…