Nieuws
16-10-2016 | Door Iep van der Meer

Religie speelt een belangrijke rol maar wij zijn wat minder gewend om daar voor uit te komen. In andere landen zijn ze daar wat directer in, zo ook in Roemenië, getuige het opschrift op deze DAF truck.

Het geloof vormt voor een groot deel van de wereldbevolking een soort anker wat veiligheid, steun en vertrouwen geeft. In alle religies zien we dan ook dat mensen er graag voor uit komen dat ze geloven met allerlei symbolen en teksten. Niet alleen Islamieten uiten dat graag, ook Christenen uit veel landen komen er graag voor uit waar ze in geloven. Zo schrikken ze in Spanje niet van een afbeelding van Jezus, Maria of een andere heilige op een truck. Ook in de USA zie je regelmatig religieuze teksten op vrachtwagens. In dat land zie je trouwens overal de tekst 'In God we trust' voorbij komen, tot op kassabonnetjes aan toe. 

Deze Roemeen maakt er ook geen geheim van wat voor geloof hij aanhangt. Met enorme letters staat er 'God is my copilot' voorop de truck. De truck komt me trouwens erg bekend voor, en volgens mij is dit een oude Nederlandse auto. Iemand enig idee?

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-01-2016
Rabentruck.jpg

TLN: Polen domineert internationaal wegvervoer

Volgens de nieuwe cijfers over het Nederlandse wegvervoer van TLN, gaat het goed met het Nederlandse wegvervoer,…
Nieuws
10-03-2018
Drive-in-TB-DAF1_1.jpg

Met de DAF dealer naar de drive-in bioscoop

Op vrijdagavond organiseerde DAF-dealer Van Tilburg Bastianen een uniek evenement in sportpark Papendal. Daar…
Nieuws
02-03-2020
download.jpg

Vos Logistics: 100 Trucks in beslag genomen

De afgelopen twee weken hebben de Belgische autoriteiten meer dan 100 trucks in beslag genomen bij bedrijven…