Grootaandeelhouder Waberers wil aandelen verkopen

Nieuws
05-08-2020 | Door Tim de Jong

Nu het Mobiliteitspakket een feit is, blijkt dat de grootste aandeelhouder van de in moeilijkheden verkerende Hongaarse transporteur Waberer’s, zijn aandelen overweegt te verkopen.

Mid Europa is de naam van de grootste aandeelhouder van het bedrijf dat de al sinds 2018 vrijwel consequent flinke rode cijfers schrijft. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar verloor Waberer’s nog eens 2,5 miljoen euro. Diverse directieleden kwamen en gingen en de vloot is flink kleiner geworden. Mid Europa bezit de meerderheid van de Waberer-aandelen, zo’n 72 procent. Wie de resterende aandelen in bezit hebben, is niet bekend.

Eind maart werd een nieuwe topman benoemd die zich vooral bezighoudt met het reduceren van het aantal trucks, het verlagen van lonen en het ontslaan van personeel.

Het nieuwe Mobiliteitspakket verplicht transportbedrijven om trucks en chauffeurs op gezette tijden terug te laten keren naar de thuisbasis. Trucks van Waberer’s en andere bedrijven komen nu soms maanden of nog langer niet terug in het land waar ze op kenteken zijn gezet. Voornamelijk Oost-Europese chauffeurs lijden een nomadenbestaan langs West-Europese snelwegen. Het Mobiliteitspakket wil dit tegen gaan. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2019
waberer_trailer.jpg

Opnieuw miljoenenverlies voor Waberer

Ook in het derde kwartaal van dit jaar is de Hongaarse transportreus weer flink gekrompen. Vergeleken met dezelfde…
Nieuws
15-04-2020
waberer_BT.jpg

Opnieuw miljoenenverlies voor Waberers

De Hongaarse transportgigant Waberer’s krimpt verder en verder. Over 2019 verloor het bedrijf 23,4 miljoen euro,…
Nieuws
26-03-2020
Waberers-1024x705.jpg

Waberer’s ontslaat personeel en topman

De Hongaarse vervoerder Waberer’s, die de laatste tijd flink geplaagd wordt door dalende omzet- en winstcijfers,…