Grootste order ooit voor Mammoet

Nieuws
03-06-2020 | Door Tim de Jong

Een groep bedrijven gespecialiseerd in het winnen van gas op afgelegen plekken heeft Mammoet aangesteld als logistiek partner voor het Arctic LNG 2 project. Mammoet heeft het voordeel dat ze beschikt over 's werelds grootste vloot van zwaar materieel en heeft aangetoond dat ze in staat is om op piekmomenten een breed scala aan equipment in grote hoeveelheden ter plaatse in te zetten, aldus het bedrijf in een bericht.

Arctic LNG 2 verwezenlijkt een innovatief concept van de LNG-fabriek op gravity based structures (GBS). In de loop van vier jaar zal Mammoet 42 grote modules installeren op drie betonnen GBS in Moermansk. Het project zal naar verwachting in totaal zo'n 2.000 SPMT-aslijnen gebruiken, diverse Mega Jack hijssystemen, een kraanvloot met voorop een CC8800-1 kraan die voorzien is van een Boom Booster, en zo'n 120 medewerkers op piekmomenten.

Dit is het grootste contract ooit in de geschiedenis van Mammoet, ook in termen van het totale te verplaatsen tonnage. Elke module zal tussen de 8.000 en 17.000 ton wegen. Gedurende de looptijd van het project zal het totale gewicht van de hijswerkzaamheden zo'n 500.000 ton bedragen. Mammoet zal op de speciaal gebouwde werf in de buurt van Moermansk lossen, hijsen, vijzelen en skidding verzorgen, zodat de modules continu boven op het GBS geïnstalleerd kunnen worden. Mammoet heeft ook een overeenkomst gesloten voor het lossen van de modules op de modulebouwwerf, Qingdao McDermott Wuchuan Offshore Engineering in China (een joint venture tussen McDermott en CSIC Wuchuan). Dit vereist de mobilisatie van een aantal SPMTs (self-propelled modular transporter) en enkele zware kranen. Mammoet was eerder actief betrokken bij het Yamal LNG-project en transporteerde ongeveer 142 modules bij extreme temperaturen ver onder -50ºC en beheerde ook een tijdelijk opslagterrein in Zeebrugge, België.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-10-2018
DAF_LF_Sanquin.jpg

Uitzonderlijk vervoer: Stamceltransplantaten

Drieduizend stamceltransplantaten worden op 17 oktober van de Plesmanlaan in Leiden naar de Plesmanlaan in…
Nieuws
26-04-2021
IEP_7903_1_LR.jpg

Breedtetransport: Eerst omvaren en dan de weg op!

Het vervoeren van een opslagtank van 600 kuub is natuurlijk niet makkelijk. De beste manier bleek eerst…
Nieuws
29-05-2019
begeleider_20_2_LR.jpg

Transportbegeleiders hoeven geen CE-rijbewijs meer te hebben

Begeleiders van uitzonderlijke transporten en exceptioneel vervoer, hoeven niet langer meer…