Grote brand bij Bakker Logistiek Heerenveen

Nieuws
09-06-2022 | Door Iep van der Meer

Bij Bakker Logistiek in Heerenveen woedt een grote brand. Het dak van het door Bakker gebruikte voormalige Nieuwe Weme distributiecentrum staat in brand en dat leidt tot hevige rookvorming.  Volgens de brandweer is er geen sprake van persoonlijk letsel.

Op het brandende dak ligt een zee van zonnepanelen maar het is onduidelijk of die ook een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de brand. Feit is wel dat brandende zonnepanelen wolken fijne deeltjes kunnen verspreiden in de omgeving. Middels een NL Alert zijn omwonenden gewaarschuwd voor de rookwolken.

Rondom het dak is valbescherming aangebracht en er zijn rollen bitumen zichtbaar. Er werd dus gewerkt aan het dak, maar of dat de oorzaak is kon ook nog niet worden vastgesteld. Over de inhoud van het distributiecentrum en de gevolgen van de brand is nog niks bekend maar de brandweer heeft opgeschaald naar 'zeer grote brand.' Het korps van Heerenveen wordt bijgestaan door andere brandweer korpsen.

Bakker Logistiek uit Zeewolde is al een aantal jaren actief in Heerenveen, oorspronkelijk vanuit het voormalige koelhuis van Broersma. Daar kreeg Bakker Logistiek negen jaar geleden ook al te maken met een grote brand toen een heel rijtje vrachtwagens vlam vatte. (zie foto) Bij de brand van vandaag waren geen voertuigen betroffen voor zover bekend. 

Rondom Heerenveen ondervind het verkeer hinder van de afsluiting van afritten naar het industrieterrein. Dat heeft inmiddels geleid tot file's op de A7 en de A32.