Nieuws
07-05-2022 | Door Iep van der Meer

Technisch totaalaanbieder Hamer hield in Apeldoorn een familiedag waarbij tevens het 25 jarig bestaan van moedermaatschappij FOJA uitgebreid werd gevierd. Tijdens deze dag werd ook de nieuwe DAF XG+ 6x2 trekker met een 63 tonmeter autolaadkraan voor het eerst getoond. Met deze nieuwe generatie van DAF zet Hamer een traditie voort, want vrijwel alle modellen van DAF zijn inmiddels actief voor het bedrijf, of maken ze deel uit van de collectie klassieke trucks. 

De nieuwe DAF XG+ is een trekker met lange wielbasis, een naloopas en een opleggerschotel op een schuifframe. Daarnaast is de trekker goedgekeurd als motorwagen, want er zit ook een vangmuil koppeling op. Een multifunctioneel voertuig dus, dat door Hamer ingezet kan worden bij allerlei projecten. De truck werd geheel opgebouwd door FBS in Apeldoorn, zeg maar de eigen hydrauliek- en opbouwspecialist van Hamer. Logisch dus dat er een Hiab autolaadkraan op staat, want daar is FBS Apeldoorn dealer van.

Klassieke DAF trucks

Naast de nieuwe DAF XG+ stond het hele wagenpark van Hamer keurig in het gelid, en natuurlijk ontbrak ook een rallytruck daarbij niet. Verder een prachtige DAF 3600 Space Cab en een nog niet helemaal voltooide DAF 2200 met een bijpassende antieke Hiab autolaadkraan. Een prachtige originele bakwagen die niet misstaat in de collectie van Hamer. Op zaterdagavond ging het feest voor de medewerkers nog even door op het terrein van Hamer. Na ruim twee jaar zonder personeelsfeestjes kon dat eindelijk weer plaatsvinden. Het zou nog lang gezellig en onrustig blijven in Apeldoorn.