Hans Stacey wint laatste Dakar-etappe

Nieuws
16-01-2016 | Door Alex Miedema

Door al het nieuws rond de overwinning van het algemeen klassement van Le Dakar door De Rooy zou je bijna vergeten dat er vandaag ook gewoon een etappe was. Deze werd gewonnen door Hans Stacey in zijn EVM-truck. Ook de tweede plaat was voor de MANnen in het rood, Peter Versluis eindigde op een minuut en vijfenveertig seconden van zijn teamgenoot.

De mannen die nog aan het jagen waren op een plek winst in het algemeen klassement faalden daarin jammerlijk. Ton van Genugten raakte een steen en verspeelde daarmee zijn laatste kans op een etappe-overwinning. Maurik van den Heuvel ging nog op zijn kant met de Scania torpedo. Ze wisten beide het tijdverlies gelukkig beperkt te houden. 

Pascal de Baar deed het rustig aan vandaag. Er was voor heem weinig te winnen maar veel te verliezen. Met zijn twaalfde plaats vandaag wist hij de zesde plek algemeen te behouden, een half uur vóór Kamaz-rijder Nikolaev. 

Toen Ed Wigman als 41 en allerlaatste over de streep kwam met de Riwald-GINAF waren alle Nederlanders binnen. Het lange wachten op de Dakar van volgend jaar lijkt mee te vallen, veel teams hebben plannen om in 2016 diverse 'kleinere' rally's te rijden. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-01-2016
EVMBT1.jpg

Alweer een Nederlands podium

Na een spannende strijd om de toppositie wist Hans Stacey de etappe van vandaag te winnen, slechts 7 seconden voor zijn neef…
Nieuws
05-11-2018
wigman-1400.jpg

Ed Wigman met kampioenstruck naar Dakar Rally

Ed Wigman rijdt voor het Riwald Rallyteam de Dakar rally. Dit jaar doet hij dat voor het eerst niet met zijn…
Nieuws
12-01-2017
IEP_5993BT.jpg

Woedende Stacey stopt met Dakar Rally

Hans Stacey heeft woedend de Dakar Rally verlaten. De coureur van Eurol Veka MAN had een startbewijs om als twaalfde…