Nieuws
23-09-2021 | Door Tim de Jong

Een jubileum voor Transportbedrijf Blom & Zn. Zwammerdam B.V.: het bedrijf uit Alphen aan den Rijn nam onlangs zijn honderdste Volvo in gebruik. Met het oog op brandstofbesparing viel de keus op een Volvo FH I-Save 460 4x2-trekker met de Turbo Compound-motor.

Blom & Zn. Zwammerdam B.V. is gespecialiseerd in koel- en vriestransport, distributie en kippertransport. De nieuwe Volvo FH-trekker wordt voornamelijk ingezet voor geconditioneerd transport in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De levering van de jubileumtruck was tegelijkertijd een primeur voor het bedrijf. Het is namelijk de eerste met de Turbo Compound-motor. “Een keuze voor brandstofefficiency”, zegt directeur-eigenaar John Blom. “We verwachten dat deze  Volvo zo’n 10% zuiniger is dan zijn voorganger. Dat is financieel interessant en goed voor het milieu.”

Keuze voor betrouwbaarheid

Blom & Zn. Zwammerdam B.V. is een Volvo-bolwerk. Het bedrijf nam op 12 maart 1969 zijn eerste Volvo-truck in gebruik en rijdt al decennia uitsluitend met dit merk. Blom: “Het zijn betrouwbare trucks waar we zonder problemen 1,2 à 1,3 miljoen kilometer mee rijden. Daarnaast blinkt Volvo Trucks uit door de aandacht voor veiligheid: de veiligheidssystemen zijn onovertroffen.”

Wagenpark

Het wagenpark van Transportbedrijf Blom & Zn. Zwammerdam B.V. bestaat nu uit 37 Volvo-trucks. “We hebben drie Volvo’s FM en 34 Volvo’s FH, zowel bakwagens als trekkers”, zegt Blom. “Onze nieuwe FH is voor ons de eerste van het nieuwe model. In de Globetrotter XL-cabine heeft de chauffeur veel ruimte en comfort, iets wat ik ook belangrijk vind omdat onze mensen twee à drie nachten per week overnachten in de cabine. Daarom kiezen we ook voor andere opties die bijdragen aan het comfort, zoals de standairco I-ParkCool waardoor chauffeurs ook op warme dagen comfortabel kunnen overnachten in de truck.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-02-2021
volvo-fh-i-save-lannutti.jpg

Volvo verkoopt duizend FH's I-Save in Italië

Lannutti Group, een Italiaans transport- en logistiekbedrijf, heeft 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks besteld met…
Nieuws
17-02-2021
girteka-purchases-2000-volvo-trucks-image3.jpg

Girteka bestelt 2000 Volvo trucks

De Litouwse vervoerder Girteka heeft opnieuw een grote hoeveelheid Volvo trucks besteld. Dit keer gaat het om 2.000 stuks…
Nieuws
07-03-2019
I_Save_07_lowresLR.jpg

Volvo komt terug met turbocompound

Volvo introduceert twee dertien liter motoren met een turbocompound systeem. Het betreft de varianten met 460 en met…