Nieuws
14-04-2020 | Door Tim de Jong

Al sinds het ontstaan in 1978, toen drie transportondernemingen Haarman, Smit en Thijssen fuseerden, rijdt HST Groep met trucks van DAF. Onlangs koos deze allround logistiek dienstverlener uit Enschede opnieuw voor DAF met een bestelling van 4 x DAF CF 450 FT met Space Cab en 17 x DAF XF 450 FT met Super Space Cab. Sent Waninge uit Hengelo speelde een grote rol bij de aanschaf. 

Al sinds het ontstaan in 1978, toen drie transportondernemingen fuseerden, rijdt HST Groep met trucks van DAF. Onlangs koos deze allround logistiek dienstverlener uit Enschede opnieuw voor DAF met een bestelling van 4 x DAF CF 450 FT met Space Cab en 17 x DAF XF 450 FT met Super Space Cab. Sent Waninge uit Hengelo speelde een grote rol bij de aanschaf.

In 2015, 2017 en 2018 schafte de HST Groep ook al min of meer soortgelijke hoeveelheden DAF trucks aan. De DAF CF-trekkers worden ingezet voor het transport in de Benelux en de DAF XF-trekkers voor internationaal transport naar Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat er voor de vervanging van de huidige vloot weer voor DAF werd gekozen, heeft alles te maken met de reputatie die DAF bij HST Groep heeft. "Op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en chauffeurscomfort rijden wij al vele jaren DAF naar volle tevredenheid. Het onderhoud van ons wagenpark hebben we in eigen beheer en doen we volgens de richtlijnen van DAF. Hierbij worden we goed ondersteund door onze dealer Sent Waninge in Hengelo en de technisch specialist van DAF", aldus Gerard ter Brugge, directeur van HST Groep.

De Enschedese HST Groep is een allround logistiek dienstverlener en familiebedrijf dat haar opdrachtgevers totale logistieke oplossingen biedt, bijvoorbeeld op het gebied van (inter)nationaal wegtransport, zee- en luchtvracht, intercontinentaal containervervoer, intermodaal vervoer, warehousing, voorraadbeheer, orderpicking en Value Added Logistics (co-packing).

Transport voor DAF

Het diverse wagenpark van HST bestaat uit 168 wagens, waarvan 110 DAF's. Circa 45 daarvan zijn van de nieuwste generatie DAF. Bijzonder is dat HST Groep niet alleen zelf veel DAF trucks in het wagenpark heeft, het bedrijf vervoert dagelijks veel verschillende onderdelen voor DAF vanuit Duitsland en Scandinavië naar de fabriek in Eindhoven voor verdere assemblage. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-03-2021
Best1.jpg

Zes DAF trucks voor G. van der Heijden en Zn

Transportbedrijf G. van der Heijden en Zonen uit Ridderkerk nam onlangs vijf DAF XF 480 FT Super Space Cab…
Nieuws
11-02-2021
DAF_Rutom_Loven_1LR.jpg

Zestig keer DAF XF 480 SSC voor Rutom Cargo

Een van de grotere specialisten in het internationale goederenvervoer, Rutom Cargo uit het Brabantse  Lierop,…
Nieuws
15-03-2021
Bronk1.jpg

Nieuwe DAF XF voor Van Ziel

Tankvervoer, maar dan in stijl. Dat is wat Van Ziel graag wil uitstralen. Daartoe laten ze hun trucks spuiten bij een specialist,…