Nieuws
07-03-2022 | Door Tim de Jong

Hyundai en Iveco hebben vandaag een handtekening gezet onder een afspraak waarbij beide bedrijven gaan samenwerken. De samenwerking is nog niet erg concreet: onderzocht wordt op welke gebieden er samengewerkt gaat worden.

De topmensen van Iveco waren naar Seoul afgereisd om op het hoofdkantoor van Hyundai een handtekening te zetten.

Eerste stap

Volgens een schrijven van Hyundai gaat het om een ‘eerste stap’ waarbij er vooral naar technologie , componenten en systemen wordt gekeken. Daarbij gaat de aandacht natuurlijk in eerste instantie uit naar elektrische aandrijflijnen, brandstofcelsystemen, autonome systemen en connectiviteit voor bedrijfswagens. 

Voormalig topman Nikola

De gang van zaken is bijzonder interessant, want Hyundai heeft veel techniek in huis, maar Iveco ontwikkelt nu met de Amerikaanse partner Nikola zero-emissietrucks in segmenten waar Hyundai nog niet sterk is. De kans is groot dat beide partijen elkaar hierin kunnen aanvullen. De voormalige topman van Nikola, Trevor Milton, opperde al eerder dat Hyundai een mooie partner zou zijn om mee samen te werken. De Koreanen reageerden toen afhoudend. Met hun huidige, gezamenlijke voertuigaanbod, dekken beide partijen alle segmenten in de truckmarkt af.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-04-2021
Hyundai-fuel-cell-truck.jpg

Hyundai reserveert 30 waterstoftrucks voor Nederland

Brandstofleverancier Orange Gas en Hyundai dealer Groenewold & Dijkhuizen starten een proefproject…
Nieuws
19-07-2015
hyundai-xcient.jpg

Rijden met de Hyundai Xcient

In de komende BIGtruck lees je alles over de nieuwe bestelwagen van Hyundai, de H350. Deze nieuwe, op Europese leest geschoeide…
Nieuws
13-02-2019
Hyundai_Xcient_NZ.jpg

Hyundai Xcient rijdt in New Zealand

De Hyundai Xcient werd in 2013 geintroduceerd, aanvankelijk voor de Aziatische markt. Toch was Hyundai duidelijk in…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.