I-Shift Dual Clutch voor Van Daalen

Nieuws
10-07-2017 | Door Iep van der Meer

Van Daalen Transport uit Maasdijk heeft twintig Volvo FH500 6x2 bakwagens besteld bij Volvo. De eerste tien komen dit jaar nog op de weg, de andere helft volgt volgend jaar. Bijzonder is dat alle trucks voorzien zijn van de I-Shift Dual Clutch transmissie.

Van Daalen Transport kiest voor het eerst voor de 500-pk uitvoering met I-Shift Dual Clutch omdat deze innovatie het bedrijf in staat stelt een nog beter rijcomfort en hogere gemiddelde transportsnelheid te realiseren. Met deze investering borgt Van Daalen het streven naar snelheid, service en kwaliteit. Voor I-Shift Dual Clutch is gekozen na uitwisseling van ervaringen met collega-vervoerders en proefritten op het circuit van Spa-Francorchamps. Door de dubbele koppeling valt het vermogen niet terug tijdens schakelmomenten. Vooral op heuvelachtige trajecten resulteert deze technologie in een hogere gemiddelde snelheid. De trucks zijn tevens uitgerust met Volvo I-Shift met Long Haul schakelsoftware en I-See. Dit systeem staat in verbinding met een centrale, topografische database waarin alle wegen in Europa zijn opgeslagen. Door te anticiperen op de komende stijgingen en dalingen in de route, kiest de automatische versnelling een schakelstrategie die optimaal gebruik maakt van de bewegingsenergie van de truck. Dit bespaart brandstof en verlaagt de CO2-uitstoot.

Veiligheidsvoorzieningen

 

Van Daalen Transport hanteert de hoogste veiligheidsnormen en was de eerste transportonderneming die alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen liet inbouwen bij de introductie van de nieuwe Volvo FH4 in 2012. Ook nu kiest het bedrijf weer voor het volledige Active Safety-pakket dat, naast de inmiddels wettelijk verplichte Forward Collision Warning met noodremfunctie en Lane Keeping Support, tevens voorziet in Lane Change Support en Driver Alert Support. Om ook in warme omstandigheden comfortabel te kunnen slapen zijn de trucks uitgerust met het I-ParkCool geïntegreerde standairco systeem. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-05-2016
VolvoItorque2.jpg

Volvo: Komt de I-Torque dan toch?

Op de Amerikaanse Volvo website vonden we interessant nieuws. Komt de in 2013 aangekondigde Volvo I-Torque aandrijflijn…
Nieuws
30-01-2018
Martin-Heimensen.jpg

Martin Heimensen met Volvo FH 500 op Youtube

Rondhoutrijder Martin Heimensen uit Harderwijk ging in 2016 rijden met een opvallende nieuwe Volvo FH 500…
Nieuws
11-10-2016
Langerak-Zegveld1.jpg

Langerak Zegveld houdt het bij Volvo

Afgelopen zomer heeft Langerak Zegveld Transport een gloednieuwe Volvo FH540 6x2 in gebruik genomen. Het is inmiddels…