IAA Hannover: Nog meer nieuws van DAF

Nieuws
15-09-2022 | Door Iep van der Meer

DAF heeft enige tijd geleden al aangekondigd dat de nieuwe DAF XD serie tijdens de IAA officieel onthuld wordt. Onlangs lekten ook foto's uit van de nieuwe generatie bouwvoertuigen van DAF, op basis van de XD en XF modellen. Nu blijkt dat we die ook zien in Hannover, maar er lijkt nog meer nieuws uit Eindhoven onderweg te zijn!

Het stil houden van een nieuwe generatie trucks is lastig, maar DAF doet er maar weinig aan om het nieuws binnen te houden tot de officiĆ«le introductie. Zo lekten al vroeg foto's uit van de nieuwe XD zonder camouflage, en ook de nieuwe bouwvoertuigen waren al overal op social media te  zien. 

Bestemming IAA 2022

Nu is al dat nieuws onderweg naar Hannover, echt een klusje voor De Rooy Transport. Tot onze verbazing worden de primeurs gewoon open en bloot vervoerd, met achter de voorruit een sticker met de tekst 'IAA 2022'. Je zou bijna denken dat ze het expres doen, want bij DAF weten ze ook wel  dat iedereen tegenwoordig een telefoon bij de hand heeft.

DAF XD Electric

Pier van Solkema spotte de twee De Rooy autotransporters met onder meer de nieuwe XD en de construction versie van de XF. Chauffeur Kjeld de Jong zat ook goed op te letten, want hij spotte zelfs de nieuwe DAF XD Electric! Met zijn blauwe grille, blauwe accenten in de koplampen en zelfs de sticker 'Electric' op de grille. Ook hier zien we weer het papiertje achter de voorruit met de tekst 'IAA 2022'. Overigens is er in Eindhoven hard gewerkt aan de nieuwe fabriek voor elektrische trucks. Het bord dat je hier ziet staat vlak na de hoofdingang, en de fabriek lijkt zo goed als klaar.

Veel nieuws van DAF

Dit betekent dat DAF aanstaande maandag heel wat meer presenteert dan alleen de nieuwe XD serie. Ook de nieuwe bouwvoertuigen en de XD Electric zullen te zien zijn op de IAA in Hannover. BIGtruck is er bij, dus stay tuned!