Nieuws
21-08-2018 | Door Tim de Jong

Het veestransportbedrijf van Wim en Geert Damen uit Ohé en Laak bestaat 90 jaar. Geert Damen nam in dit jubileumjaar een nieuwe Volvo FM in gebruik die werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim in Weert.

Wim en Geert Damen zijn neven. Opa Graad begon het bedrijf in 1928, hetzelfde jaar waarin de eerste Volvo-truck werd gebouwd. Daarmee is Damen waarschijnlijk een van de oudste veetransporteurs van Nederland. Herman en Harrie Damen, de vaders van Geert en Wim, splitsten op enig moment het bedrijf. Geert en Wim Damen zijn nu, afzonderlijk van elkaar, actief als Transportbedrijf Geert Damen en Wim Damen Veetransport.

Geert Damen richt zich voornamelijk op rundveetransport; Wim Damen is gespecialiseerd in vervoer van biggen en varkens. “Dit werk moet je liggen”, zegt Geert Damen. “En je moet met vee om kunnen gaan”, vult Wim Damen aan. Het wagenpark van Geert Damen bestaat uit vijf trucks. Eerder dit jaar nam hij een nieuwe Volvo FM 6x2 Globetrotter met 410 pk motorvermogen in gebruik. Die werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim. "De Volvo I-Shift-versnellingsbak en Volvo Dynamic Steering zijn grote pluspunten in ons werk. De truck stuurt nog lichter en dankzij Volvo I-Shift trekt de truck in een vloeiende beweging op. Dat is ook prettig voor de dieren.” De truck is voorzien van een gestuurde naloopas, die het voertuig wendbaar maakt. “Dat komt bijvoorbeeld goed van pas op de soms smalle wegen van en naar agrarische bedrijven”, zegt Geert Damen. 

Adaptive Cruise Control

De vloot van Wim Damen, die zijn bedrijf samen met zonen Bauke en Jespen runt, bestaat uit twee trucks. Zij transporteren biggen en varkens voornamelijk binnen Nederland, België en Duitsland. Af en toe rijden zij naar Kroatië, Slovenië en Oostenrijk. Damen rijdt al sinds hij het bedrijf in ’87 overnam met Volvo-trucks. Hij is enthousiast over de vele extra’s die het rijcomfort en de veiligheid vergroten. “Neem Adaptive Cruise Control. Het is tegenwoordig zo druk op de weg en dan helpt ACC om veilig te rijden.”

Wim en Geert Damen zijn beiden klant bij Nebim Weert.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-06-2020
25-volvo-fm-voor-aldi.jpg

Aldi kiest deze keer voor Volvo

Voor de distributie naar haar winkels heeft Aldi onlangs 25 Volvo’s FM in gebruik genomen. Nog eens 18 nieuwe Volvo-trucks…
Nieuws
31-03-2021
615_2021_Rens_Transport_Sprundel_008.jpg

Glasbakken legen en transformatoren vervoeren

Rens Transport heeft een nieuwe Volvo FM 500 8x2 TAG-XL met open laadbak en autolaadkraan in gebruik genomen.…
Nieuws
12-03-2019
53913795_319147535406837_6219868490132619264_n.jpg

Wordt dit de nieuwe Volvo FM?

Volvo werkt aan een opvolger voor de huidige FM serie. De eerste foto's laten zien dat het een te heet gewassen FH wordt,…