Nieuws
03-03-2020 | Door Iep van der Meer

Stel je voor dat je een probleem verzint wat eigenlijk geen probleem is. Je weet via de rechter de regering te overtuigen van het feit dat het toch echt wel een probleem is, en daar moet dus iets aan gedaan worden. Vervolgens verzin je dan als overheid een oplossing die niks oplost, maar er wordt afgesproken dat daarmee het probleem, wat dus eigenlijk helemaal geen probleem is, voor een deel wordt opgelost.

Zie hier in een notendop de stikstofcrisis en het terugbrengen van de maximum snelheid op autosnelwegen naar 100 km per uur. Volgens onze Minister President Rutte ‘een rotmaatregel’ die nodig is om de bouw weer vlot te kunnen trekken. Ik zie echt het verband niet, en ook in de ons omringende landen begrijpen ze er helemaal niks van.

Het echte probleem is natuurlijk het definiëren van allerlei stukjes bos als natuurgebied, en het aanwijzen van die groene vlakjes op de kaart als ‘Natura 2000’ gebied. Daar zit de kneep want in die keurig aangegeven gebiedjes zou, volgens de rekenmethodes te veel CO2 neerdalen. Feit is natuurlijk dat we in ons kleine stadsstaatje aan de Noordzee afgezien van een paar parken eigenlijk helemaal geen natuur hebben. Daarvoor zijn we gewoon te dichtbevolkt.

Het hele gedoe rondom de stikstof en het verlagen van de snelheid lijkt dan ook één grote grap te zijn. Wel een hele dure grap trouwens, want er is niet alleen een enorme strop voor het bedrijfsleven omdat alles stil staat, we zijn ook nog eens zo’n 20 miljoen Euro kwijt aan 4000 nieuwe verkeersborden. Daarmee is het hele debacle niet alleen een slechte, maar ook een hele dure grap.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-11-2021
1MG_6565-1400.jpg

Twee Iveco's voor Rutte Groep

De Rutte Groep uit Amsterdam heeft zijn vloot uitgebreid met een Iveco X-Way betonmixer en een knijperauto. In totaal telt…
Nieuws
16-10-2019
Renault-K-31-1400.jpg

Na stikstofkwestie, nu een PFAS-probleem

Niet alleen stilstof dreigt de economie tot stilstand te brengen, dit geldt ook voor PFAS, een verzameling van…
Nieuws
13-11-2019
TLN_vlaggen.jpg

PFAS en stikstof: TLN legt claim bij overheid

TLN bereidt samen met andere brancheverenigingen een schadeclaim voor, om ondernemers te compenseren voor…