15 DAF XF trekkers voor Kleijn Transport Alblasserdam

Geplaatst door

Kleijn Transport uit Alblasserdam heeft bij Best Trucks een serie van 15 DAF XF 480 Super Space Cab trekkers besteld. De serie trucks wordt gefaseerd geleverd en dient deels ter vervanging van bestaande trucks. Zeven stuks vormen een uitbreiding van de vloot die nu 188 trekkende eenheden telt.

DAF behoort al decennia tot een vaste keus bij het sinds 1963 bestaande familiebedrijf Kleijn. Huidig directeur Kees Kleijn nam het bedrijf destijds van zijn vader over en initieerde de groei van het bedrijf zoals het nu is. Met de hoofdvestiging op een unieke locatie aan het water in Alblasserdam, naast een eigen warehouse van 10.000 m² voor opslag en orderpicking van goederen, containerhandling, douane- en diverse VAL-activiteiten. Rond de gebouwen ligt een grote, bewaakte buitenruimte voor de stalling van materieel. “Verder hebben wij drie over Duitsland verdeelde standplaatsen in Krefeld, Lübeck en Worms. Duitsland is samen met de Benelux ons grootste werkgebied, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (veel on/begeleid ferryvervoer), Scandinavië en de overige Europese landen. Wij doen vooral one way containervervoer van en naar de havens in Rotterdam/Antwerpen/Noord-Duitsland en beschikken daarvoor over 95 eigen containerchassis. Trucking is het andere deel van onze activiteiten en daarbij rijden we door heel Europa met de schuifzeilen- en koelopleggers van onze relaties”, legt Kees Kleijn uit.

Naast de nu aangeschafte DAF XF-trekkers investeert Kleijn Transport ook in 10 nieuwe 3-assige D-Tec multifunctionele container chassis. Daar lees je hier meer over!