79 MAN trucks voor Müller Fresh Food Logistics

Nieuws
08-06-2021 | Door Iep van der Meer

Familiebedrijf Müller Fresh Food Logistics uit Holten heeft een order geplaatst voor de levering van 75 MAN TGX trekkers en 4 bakwagens. De trucks worden grotendeels in de loop van dit jaar geleverd en een aantal in het eerste kwartaal 2022. Onlangs werden de eerste trucks van de nieuwe generatie afgeleverd bij de vestiging in Lekkerkerk.

De vloot van Müller Fresh Food Logistics omvat in totaal 380 eigen trucks, waarvan een groot deel van het merk MAN is. Het bedrijf heeft vestigingen in Holten, Lekkerkerk, Roelofarendsveen, Nijkerk, Rotterdam en het Tsjechische Cheb. De trucks worden voor alle vestigingen geleverd door MAN Trucks dealer Roordink Bedrijfswagens in Barneveld. Directeur Anton Müller over zijn keuze voor MAN: ‘Wij zijn van huis uit klant bij Roordink en onze ervaringen zijn zodanig positief dat wij zaken met ze doen voor al onze vestigingen. Onderhoud en reparatie voeren we in principe zelf uit, maar daarbij worden we actief ondersteund door de lokale MAN dealers. Zo worden onze eigen monteurs bijvoorbeeld opgeleid voor deze nieuwe generatie trucks van MAN.’

Compleet uitgerust

Müller koos voor zowel het binnenlandse als het internationale werk voor het topmodel van MAN met de grootste cabine: de GX uitvoering. Compleet met twee bedden, bestuurdersstoel met lendensteun, schouderaanpassing en verwarming, een climatronic klimaatregeling, elektrisch glazen kanteldak, ruitenwissers met regensensor, automatische rijlichtschakeling met lichtsensor en grootlichtassistent, volledige LED verlichting, digitaal dashboard met SmartSelect infotainmentbediening, elektronische parkeerrem en een grote koelkast, zijn het opvallend compleet uitgeruste trucks voor een grote vloot. Müller: ‘Voor ons is de tevredenheid bij chauffeurs erg belangrijk en wij zijn van mening dat onze chauffeurs op een zo comfortabele mogelijke wijze hun werk moeten kunnen doen. Veel chauffeurs overnachten drie tot vijf nachten per week in de truck, en dan wil je dat ze het naar de zin hebben. Om die reden hebben we bijvoorbeeld ook gekozen voor het uitgebreide audiopakket met navigatie, MAN Soundsystem met subwoofer, online traffic en Smartphone-integratie. Verder zijn de trucks uitgerust met de standaard veiligheidsvoorzieningen die MAN aanbiedt.’ De trucks zijn voorzien van de nieuwste generatie van de D26 krachtbron met Euro 6 D 470 pk met cruise control ACC stop-and-go, Idle Speed Driving en EfficientRoll. De bediening van de TipMatic wordt bij deze nieuwe generatie comfortabel gedaan met de stuurkolomschakelaar.

Aflevercursus

Bij de aflevering van de trucks worden de chauffeurs uitvoerig geïnstrueerd over de nieuwe MAN trucks met al hun geavanceerde systemen. In kleine sessies worden de chauffeurs, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen, bijgepraat over de trucks en alle noviteiten. De chauffeurs tonen zich daarbij enthousiast over het comfort in de nieuwe generatie MAN trucks. Na een aantal weken ervaring met de trucks krijgen de chauffeurs nog een aflevertraining die meetelt in het kader van de Code 95. Op deze manier kan de truck optimaal gebruikt worden met een minimum aan CO2 uitstoot.

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-02-2020
MAN_TG_range2020-33.jpeg

Nieuwe generatie van MAN gepresenteerd

Na maanden van spionagefoto’s en geruchten is het nu een feit, de nieuwe generatie van MAN is officieel onthuld.…
Nieuws
17-05-2021
mantgxverwaaltransport2.jpg

Vier nieuwe MAN’s voor Verwaal Transport

Voor Verwaal Transport uit het Zuid-Hollandse Stolwijk is MAN een vanzelfsprekendheid. Bijna alle trucks uit de…
Nieuws
04-02-2019
Groenendaal-TGX.jpg

Eerste MAN TGX voor Groenendaal Transport

Groenendaal Transport uit Rotterdam, een specialist in het vervoer van vloeistoffen en afvalstoffen, heeft de…