Acht nieuwe sterren voor Dobbe Transport

Geplaatst door

Dobbe Transport uit Roelofarendsveen heeft maar liefst acht nieuwe Mercedes-Benz trucks besteld. Het gaat om twee Atego bakwagen en zes Actros trucks in verschillende configuraties. Zo zijn er twee motorwagens met halflange cabine, twee streamSpace trekkers en twee GigaSpace modellen met alle opties.

De beide GigaSpace modellen van de Actros betreffen een trekker en een motorwagen voor de combi die je hier op de foto's ziet. Het gaat om een 480 pk sterk exemplaar met rondom luchtvering, een gestuurde naloopas en het Mirrorcam systeem. Verder is de truck voorzien van allerlei prachtige geavanceerde veiligheid systemen waaronder Active Brake Assist 5, Afstandregeling, Side Guard Assist en een bandenspanning controle systeem.

De GigaSpace cabine is voorzien van een standairco en een uitgebreid DAB audiopakket met Dolby Surround. De opbouw is voorzien van TRS transportkoeling. Verder is er een grote kist aangebracht voor de pompwagen. De opbouw werd verzorgd door Ebo van Weel uit Rhoon. Voortman uit Ter Aar tekende voor het spuitwerk.

Op de foto zie je de nieuwe Actros GigaSpace in combinatie met één van de drie Burgers dubbeldeks aanhangwagens van Dobbe Transport. Het bedrijf zet de combinatie met name in voor het vervoer van textiel op Zuid Frankrijk. Dobbe Transport heeft daar eigen vestigingen in Toulouse, Bordeaux en Avignon van waaruit de fijnmazige distributie plaats vindt.