Africa Eco Race gaat wel naar Dakar

Geplaatst door

Terwijl de deelnemers van de Dakar Rally in Saoudi Arabië rijden is er nog een rally aan de gang, en die gaat wél naar Dakar, maar die heet niet zo. Het is de Africa Eco race en ook daar doen een aantal Nederlandse trucks aan mee. 

De Africa Eco Race volgt het pad van de originele Dakar rally zoals hij ooit bedoeld is, namelijk een offroad race naar de Senegalese hoofdstad Dakar. De rally is vooral opgezet uit onvrede over de Latijns Amerikaanse avonturen van de Dakar Rally maar nu die in Saoudi Arabië gehouden wordt is het maar de vraag hoe lang beide nog naast elkaar bestaan. Eigenlijk is het jammer dat er twee rally's tegelijkertijd worden gehouden want dat verdeelt ook de aandacht. Waar de originele Dakar door RTL7 wordt uitgezonden daar doet de Africa Eco Race het met Ziggo. Beide zijn dus wel te volgen, maar dan wordt het wel een avondvullend programma.

De rally begon in Monaco waarna de overtocht naar Marokko gemaakt werd. Nederlandse truck deelnemers zijn Johan Elfrink met zijn Zetros, William van Groningen met de groene Dust Warriors DAF, Aad van Velsen met zijn Blauwe Schatje Ginaf. Verder zien we uit België de de Iveco van Gregoor en de MAN van H.Essers. Daarnaast een aantal Tatra en Scania trucks waaronder onze Hongaarse vrienden van Fazekas Motorsport.

Vooral Igor Bouwens met de Gregoor Iveco doet het ontzettend goed en hij staat zelfs eerste in het gecombineerde auto-truck klassement. De gele Scania torpedo van de Hongaar Kovacs staat tweede en Noel Essers met zijn MAN is goed voor een derde plek na de eerste week! Van Velsen heeft een achterstand van ruim drie uur en Elfrink ruim vier uur op de leider in de wedstrijd.