Bandenproblemen in de Marokkaanse woestijn

Geplaatst door

Zowel Ton ven Genugten als Martin van den Brink verloren in de tweede etappe van de Morocco Desert Challenge tijd door bandenproblemen.

Martin van den Brink eindigde in de special naar Smara als tiende. ,,We hebben de meeste tijd verloren door twee klapbanden. Maar ook dat hoort bij de rally. We hebben verder een prima dag gehad. De achterstand is beperkt. De rally is nog lang.’’

In de 402 kilometer tellende klassementsproef van Abetteh naar Smara gingen Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky voortvarend van start. Na de etappezege in de openingsrit moest de equipe van Mammoet Rallysport het bal openen. Martin en zijn co-piloten reden in de beginfase in een strak tempo en de eerste tussentijden waren vergelijkbaar met de eerste concurrenten. 

,,We kregen daarna te maken met twee lekke banden. Een keer heb ik een steen geraakt. De andere kapotte band kan ik niet zo maar verklaren. Maar je weet dat op dit parcours een lekke band geen uitzondering is. Na de tweede kapotte band hebben we geen risico meer genomen en zijn we op safe naar de finish gereden.’’

Van Genugten

De gemiddelde snelheid (88,5 km/u) van Ton Van Genugten van het Petronas Team De Rooy Iveco werd in de laatste 90 kilometer van de etappe flink beperkt door een klapband en een onheilspellende rubberlucht die tot in de cabine te ruiken was. “Dat is niet fijn, zeker niet als je net op snelheid een klapband hebt gehad”, vertelde Van Genugten. Die klapband was rechtsachter en had al de platen aan de zijkant van de Iveco Powerstar weggeslagen. Na het vervangen van de gesprongen band bleef de bemanning verbrand rubber ruiken en besloot Van Genugten om het tempo terug te schroeven tot 70, 80 procent. “De auto trilde helemaal, dus we wisten dat er iets niet goed was.” Aan de finish bleek dat ook de binnenkant van de band linksachter kapot was. Ton van Genugten, Anton van Limpt en Ramon Peters waren juist goed op weg na de toch wat teleurstellende eerste etappe.

De overwinning ging naar de Witrus  Siarhei Viazovich (MAZ). De winnaar had 4 uur 6 minuten en 53 seconden nodig voor de 402 kilometer. Roeland Voerman (MAN) gaf 9 minuten toe en Peter Versluis eindigde 6 minuten daarachter als derde. Martin van den Brink en zijn manschappen deden ruim 37 minuten langer over de special van vandaag.