Belgische vervoerders dagen Satellic voor rechter

Geplaatst door

Alsnog gaat een groep Belgische vervoerders tolbedrijf Satellic aanklagen voor de strubbelingen bij de implementatie van het tolsysteem. Er is een gezamenlijke claim ingediend door Belgische vervoerders die zeggen schade te hebben geleden door het ongemak.

De in het begin niet of slecht werkende OBU's dwongen een aantal Belgische transportbedrijven om met hun trucks om te rijden over tolvrije wegen of langere tijd in een werkplaats door te brengen. Daardoor liepen ze omzet mis en die willen de vervoerders, die opereren onder de UPTR, een Belgische variant van TLN, via de rechter terugvorderen. Eerdere claims werden volgens de UPTR steevast door Satellic van de hand gewezen.  De bedrijven die claimen hebben de facturen bewaard voor de rechter en beklagen zich ook nog eens dat ze gedwongen zaken moesten doen met Satellic. "We konden deze 'zakenpartner' niet zelf selecteren."

Hoeveel bedrijven aan de gezamenlijke dagvaarding meedoen is niet bekend. Evenmin is bekend welk bedrag ze van Satellic eisen ter compensatie.