Bende ‘rijdende ladingdieven’ gepakt in Boekarest

Nieuws
09-03-2020 | Door Tim de Jong

De bende ladingdieven die onder het rijden op de snelweg trailers opende vanaf de motorkap van een volgauto en zo lading ontvreemdde, is gearresteerd in Boekarest, meldt TLN.

De mannen zijn aangehouden in het kader van ladingdiefstallen in de vorm van rijdende berovingen, zegt TLN dat in de afgelopen maanden informatie van zijn leden inzamelde en dit doorzette naar de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie.

TLN benadrukt in haar bericht het belang voor chauffeurs om alert te zijn op bijvoorbeeld personenauto’s die voor de vrachtauto gaan rijden en daarmee dwingen om snelheid te verminderen. Het is van belang om te zorgen dat de vrachtauto blijft rijden en direct 112 te bellen. Probeer zo mogelijk het kenteken te noteren van de personenauto die vaart mindert voor de vrachtauto.

Slimme camera’s

TLN pleit voor het toepassen van technologische oplossingen zoals ‘sensing’ (sensornetwerken met slimme camera’s) die volgens de instantie een substantiële bijdrage leveren aan de veiligheid. “Door de inzet van een sensornetwerk worden meerdere vormen van criminaliteit bestreden zoals mobiel banditisme, ladingdiefstallen, drugssmokkel, mensenhandel en -smokkel, heling en het illegaal dumpen van afval. Afwijkende en verdachte gedragingen kunnen ‘real-time’ worden gemonitord met een netwerk van slimme camera’s”, aldus TLN.

Aangifte doen

Leden wordt gewezen op de mogelijkheid om 24 uur per dag aangifte te doen van ladingdiefstal via het speciale nummer 088-0087444. Aangiften maken de problematiek inzichtelijk. Ook meldingen zijn belangrijk. Het bedrijfsleven en de politie willen met dit aangifteloket het aantal ladingdiefstallen terugdringen. Het is belangrijk dat ondernemers zonder tijdverlies en ongeacht de plaats en tijd aangifte kunnen doen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-12-2018
ladingdiefstal.jpg

Opnieuw meldingen rijdende berovingen: wees alert

TLN en de politie ontvangen signalen over criminelen die proberen rijdende vrachtauto’s open te breken.…
Nieuws
12-08-2020
Speurhond_LR.jpg

Politie onderschept lading drugs bestemd voor Engeland

De politie heeft dinsdag 4 augustus bij een bedrijf in De Lier 155 kilo cocaïne ontdekt in een partij…
Nieuws
12-07-2021
politie_oss_koffiecapsules.jpg

Ladingdief in de kraag gevat bij Nistelrode

De politie van Oss werd getipt door een collega die geen dienst had, maar die toch de moeite nam om zijn werkende…