Bloemen en plantentransport komt tot stilstand

Geplaatst door

In BIGtruck nummer drie staat een verhaal over het transport van bloemen en planten met een LZV naar Zweden. Het is ongelofelijk hoe snel de wereld sindsdien veranderd is want momenteel ligt vrijwel de gehele export van deze luxe producten stil. 

De beelden van doorgedraaide bloemen op de veiling haalden deze week het nieuws en de sector vreest het ergste als dit nog even aanhoudt. Dat geldt uiteraard ook voor de transporteurs van bloemen en planten. Een aantal grote exportmarkten zoals Oostenrijk zitten al volledig dicht en ook dichter bij huis zijn winkels gewoon gesloten. Dat heeft ook ernstige consequenties voor de bloemenvervoerders die op Scandinavië rijden. 

Dit hakt er keihard in op het veilingterrein in Aalsmeer waar het aantal stilstaande trucks snel oploopt. Vervoerders zijn nu aan alle kanten in gesprek en onderzoeken de mogelijkheden voor deeltijd WW. Ook worden de contracten met de truckdealers onderwerp van gesprek, want ook van die kant kan iets van steun komen voor deze plotseling noodlijdende sector. BIGtruck wenst alle bloemenrijders en hun chauffeurs heel veel wijsheid in deze donkere dagen. 

En natuurlijk kijken we met heel veel plezier terug op een schitterende rit met het prachtige materiaal van Oldenburger in BIGtruck nummer 3. Die reportage maakten we onlangs in een wereld waarvan we toen nog dachten dat die altijd zo zou blijven. Klik hier voor dat verhaal!