Braziliaanse veiligheids-LZV met gepantserde cabine

Geplaatst door

In Brazilië rijdt een LZV rond bestaande uit twee trailers die wordt getrokken door een Mercedes 2644 8x4 Axor met ingekorte wielbasis. De cabine is gepantserd. We vonden deze excentriekeling op de Roadstars website van Mercedes.

De combinatie is gespoten in het geel van Prosegur, een firma die is gespecialiseerd in waardetransporten. Met deze combinatie, waarvan ook de trailers gepantserd zijn, worden bijvoorbeeld mobiele telefoons en hoogwaardige TV's vervoerd en soortgelijke dure elektronica. De combinatie is 30 meter lang en mag in totaal 74 ton wegen. Het laadvolume bedraagt 175 kuub. Het geheel is volgehangen met bewakingssensoren, anti-diefstal systemen, etc. Ook het aircosysteem van de Axor-cabine is heavy duty uitgevoerd en is op het cabinedak gemonteerd.

Polyurethaanschuim

Mochten onverlaten het nu toch op de lading gemunt hebben, dan komt er een onplezierige hoeveelheid polyurethaanschuim vrij, die binnen 22 seconden uithardt. Waardevolle goederen en belager worden dan als het ware versteend, handig voor de bewijsvoering.

De Mercedes Axor is hier niet meer leverbaar, maar wordt door Mercedes nog geproduceerd in Turkije en in Brazilië. De Roadstars website van Mercedes vindt je hier.