DAF start serieproductie nieuwe generatie

Nieuws
03-11-2021 | Door Iep van der Meer

Bij DAF Trucks is vandaag de serieproductie van de nieuwe generatie trucks van start gegaan. Burgemeester John Jorritsma reed samen met DAF Trucks President Directeur Harry Wolters de eerste truck van de nieuwe generatie van de band.

Er rijden al heel wat DAF trucks van het nieuwe model rond, maar dat zijn allemaal nog veldtest modellen. Die trucks zijn geproduceerd is voor-series waarmee het productieproces getest werd. Voor de medewerkers in de fabriek betekent zo'n nieuw model immers ook een omschakeling, en daar is dan ook uitvoerig mee getest de afgelopen maanden. De voor-serie trucks, ook wel veldtest modellen genoemd, worden de komende maanden intensief in de gaten gehouden waardoor de processen nog verder verbeterd kunnen worden waar nodig.

Vanaf vandaag is dus echt de serieproductie begonnen en de allereerste DAF NGD zoals deze serie intern genoemd wordt is voor Hooijer Hennenvervoer uit Zuidwolde. Het gaat om een XG+480 trekker. Directeur André Verbeek nam hoogstpersoonlijk de sleutels in ontvangst.

Naast de nieuwe generatie trucks worden ook de bestaande XF gewoon nog geproduceerd. Het is nog niet bekend wanneer dat stopt, maar dat zal met name voor exportlanden nog jaren door kunnen gaan. Voor DAF werd het echt tijd om te beginnen met de serieproductie van de NGD, want er zijn inmiddels al 15.000 orders getekend voor de nieuwe XF, XG en XG+ modellen. Daarmee is de nieuwe generatie een absoluut succes in de DAF historie. Nu maar hopen dat de chipstekorten geen roet in het eten gooien bij de productie, want daar heeft ook DAF behoorlijk last van op dit moment.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Als je wilt weten hoe dat rijdt, zo'n nieuwe DAF XG+ 480 dan kun je dat hier lezen!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-05-2021
IEP_3850_copy-1400.jpg

Nieuwe DAF ziet er veelbelovend uit!

Dat er wat nieuws komt bij DAF Trucks geven ze inmiddels ook zelf toe met een teaser campagne die nu loopt. Wanneer…
Nieuws
18-03-2019
Nieuwe_DAFs_van_Mainfreight.jpg

Nieuwe DAF's voor Mainfreight

Mainfreight Transport Nederland in ‘s-Heerenberg heeft 45 nieuwe DAF trucks ingezet. Het is een selectie geworden van uiteenlopende…
Nieuws
13-05-2021
IMG_8161.png

Nieuwe teaser van DAF!

De nieuwe DAF komt er aan, zoveel is duidelijk als we zien hoeveel fieldtest trucks er rond rijden. Zelf begint DAF nu ook met het…