DAF XF 530 SSC voor Martijn Hoeksema Transport

Geplaatst door

M. Hoeksema Transport uit Grootegast heeft een nieuwe DAF XF 530 Super Space Cab FAS op de weg gezet. De stoere DAF is voorzien van veel opties en een door Rodi onder handen genomen interieur. Chauffeur op deze nieuwe DAF is Sjouke Kingma.

Sjouke Kingma was tot een jaar geleden eigenrijder maar hij besloot om bij Hoeksema in loondienst te gaan. ,,Ik heb een mooie tijd gehad maar de laatste tijd reed ik toch al vaak voor dit bedrijf. Na een goed gesprek hebben we toen besloten dat ik in loondienst zou gaan, en dat bevalt me uitstekend. Het internationale werk is toch steeds lastiger en ik moet zeggen dat ik mijn draai hier prima gevonden heb''. Met de nieuwe DAF zal dat niemand verbazen. 

De truck is van het type FAS en dat staat bij DAF voor een 6x2 met een liftbare sleepas. voorzien van een 25 tons VDL haakarm afzetsysteem dat door Fripaan in Marum is opgebouwd. Dit bedrijf zorgde ook voor de fraaie afwerking van het chassis met kisten en beplating rondom. Het interieur werd door Rodi Truckaccessoires in Blokzijl aangepast aan de wensen van chauffeur Sjouke Kingma. Vervolgens is de DAF door dealer ESA in Marum afgebouwd en gespoten waarna Homan Reclame in Leek de belettering en de belijning aanbracht.  

Martijn Hoeksema Transport is gespecialiseerd in containertransport met de nadruk op losgestorte lading. Het bedrijf rijdt vaak in opdracht van HRM Containers en Hoeksema's Regionale Milieudiensten, maar ook voor derden. De nadruk ligt op het vervoer van allerlei recycling producten binnen Nederland.