DAF XF530 Space Cab voor Weeda

Geplaatst door

Weeda uit Klundert heeft een nieuwe DAF XF530 aan de vloot toegevoegd. De door Verspui geleverde DAF is geheel in Weeda stijl afgeleverd, dus met een compleet gecustomized interieur, heel veel special paint en details zoals staande uitlaten en een ingepakt chassis.

De truck is opgebouwd door Sjaak Kentie Truckspecials. Het interieur werd door M&M Truckdesign onder handen genomen met een gespoten dashboard en veelvuldig gebruik van het rode Deense pluche. Het is het soort stof wat ook wel 'schoolreisjebusbekleding' wordt genoemd. Iedereen die in de jaren zeventig opgroeide weet wat daarmee bedoeld wordt. 

De DAF is door MW Designs voorzien van fraaie special paint afbeeldingen die geïnspireerd zijn op de Amerikaanse televisieserie Narcos. Deze serie gaat over Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90 van de vorige eeuw. MW Designs heeft levensechte portretten weten te maken op de achterzijde en op beide zijkanten van de cabine.

De DAF is van het type XF530 FTG Space Cab. Dat betekent dat het een voorloopas trekker is. De Space Cab cabine werd voorzien van een lichtbak, twee Michelin poppen en een rekje op het dak. Verder werd de achterwand van de cabine vlak gemaakt en werd er een slangenrek gemonteerd met twee staande uitlaatpijpen. Kortom, weer een hele dikke nieuwe DAF op de Nederlandse wegen!