DAF zoekt de beste chauffeur van Nederland

Nieuws
23-04-2019 | Door Tim de Jong

Wie is de beste chauffeur van Nederland en wie is de beste van Europa en daarbuiten? De DAF Driver Challenge 2019 zal dit de komende maanden bepalen. De wedstrijd, die in meer dan 28 landen gehouden wordt, zal eindigen in een spectaculaire finale in september, dan wordt gestreden om de titel “International DAF Driver Champion 2019”.

Een goede chauffeur stimuleert zijn truck tot maximale prestaties. Hij/zij weet hoe je een maximale prestatie haalt uit iedere druppel brandstof, en hoe je de vracht veilig en tijdig vervoert op drukke tijden. En hoe je de truck in topconditie houdt. Tegelijkertijd begrijpt een goede chauffeur de verkeersregels uitstekend, neemt ladingveiligheid serieus en past zich makkelijk aan aan alle weer situaties en ieder voertuigtype. Met andere woorden, een excellente trucker is een echte vakman of vakvrouw.

Onderscheidende factor

De DAF Driver Challenge bestaat uit 3 rondes: het begint met de inschrijving, waarbij de chauffeur zichzelf introduceert en uitlegt waarom hij/zij een waardige deelnemer is. Chauffeurs kunnen zichzelf inschrijven of genomineerd worden door collega’s, familie of de dealer, op ">https://drivers.daf.com/nl-nl/. De tweede ronde is een online test waaruit de beste presteerders uitgenodigd worden voor de finale op 22 juni. Toewijding, vaardigheden en passie zijn hierbij de onderscheidende factoren.

De Nederlandse kampioen wordt uitgenodigd voor de internationale finale op 28 en 29 september op het Goodyear Testterrein in Luxemburg.

Voor iedere chauffeur

Deelname aan de wedstrijd is uiteraard voor alle chauffeurs, ongeacht het merk waar hij/zij in rijdt. Richard Zink van DAF Trucks: ”Al tientallen jaren bouwen wij trucks met hoogstaand chauffeurscomfort en met een brede range aan technologieën, ontwikkelt om de chauffeur te ondersteunen. Wij dagen daarom alle chauffeurs uit om hun rijvaardigheden te laten zien. “

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-04-2019
vanderwal-lr-0001.jpg

Eigen zuinigheidswedstrijd van Van der Wal

Aan het begin van dit jaar is Van der Wal uit Utrecht gestart met zijn eigen Drivers’ League, een competitie…
Nieuws
25-06-2019
finalisten-DAFDriverChallenge.jpg

Christian Wesselius zuinigste Nederlandse DAF chauffeur

Na een zinderend spannende finale op zaterdag 22 juni, heeft Christian Wesselius (39) van Dobbe…
Nieuws
12-02-2018
Marius-youtube.jpg

Video: Geboren met een stuurwiel in je handen

Op Youtube vonden we dit filmpje van een 9-jarige zoon van een Franse transporteur die al heel behoorlijk…