Dag 2 Dakar, rollen omgedraaid

Geplaatst door

Tijdens de eerste etappe was er nog succes voor Team de Rooy en drama voor het Riwald rally Team en Mammoet Rallysport. Vandaag was het andersom. Martin meldt zich in de Top 10 en er was tegenslag voor Janus van Kasteren. Beste Nederlander: Pascal de Baar van het Riwald Rally Team!

 

Ook voor Vick Versteijnen was het geen goede dag. Gisteren reed hij nog een stuurstang krom op een rots. Vandaag liep hij een gat op in de versnellingsbak. Ook Becx liep daardoor vertraging op, want die moet service verlenen aan de rijders van Team De Rooy. Snelste rijder van Team de Rooy was vandaag Albert Llovera op een elfde positie. Van Casteren werd toch nog 13e.

Intussen heeft Martin van den Brink het zelfvertrouwen terug gevonden met een fraaie negende plaats. Nog beter verging het Pascal de Baar die op een keurige achtste positie binnen kwam. Gerrit Huzink kon vandaag goed mee komen met zijn nieuwe Hybride Renault Truck en werd 12e. Een knappe prestatie want hij mocht na de problemen van gisteren pas als laatste starten. Ander Nederlanders zijn Gerrit Zuurmond (16) William de Groot (17) Richard de Groot (19) en Jan van de Laar (21) Kortom, de strijd voor het eindklassement is ingezet maar Dakar is vooral een kwestie van volhouden en aankomen.