Dag vol kamelengras in de Africa Race

Nieuws
10-01-2018 | Door Alex Miedema

De Nederlandse truckers in de Africa Eco Race hebben nog maar weinig duinen gezien. En dat terwijl het gebrek aan duinen nu juist één van de redenen was overte stappen vanuit die andere rally (waar al dagen lang niets anders dan duinen in de route is nota bene). Gerard de Rooy over de proef van gisteren: “Snel, wat stenen, wat duinen – niet spectaculair – en kamelengras. Na zoveel jaar weet ik weer wat kamelengras is. Ik heb het niet gemist.”

De Rooy won, zoals iedere dag, weer met overmacht de etappe bij de trucks. Er zijn slechts twee Arica Race oudgedienden die nog een beetje in de buurt kunnen blijven: Kovacs in zijn Scania torpedo en Tomas Tomecek in een Tatra. Vooral de laatste is het vermelden  even waard: waar alle andere trucks zowel een navigator als een monteur aan boord hebben, doet de Tsjech het allemaal in zijn eentje!

De gebroeders van de Laar hadden een goede dag: “Het was echt een topdag. Het eerste deel was bloedsnel, het middenstuk was met duinen, daarna weer een snel stuk en tot slot dat taaie stuk met kamelengras. We waren als vierde truck aan de finish. Ik ben tevreden.”

De etappe van gisteren was onderdeel van een marathonetappe, direct bij aankomst moesten de voertuigen in het parc fermé gezet worden. Vandaag is deel twee van de marathonetappe.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-01-2018
1btaerleg4.jpg

Stuiteren over stenen in derde etappe Africa Race

De deelnemers van de Africa Eco Race moesten vandaag 421 kilometer afleggen tussen Agdal en Assa, in…
Nieuws
05-01-2018
1btzetros1.jpg

Langste etappe ooit bij Africa Race

De vierde etappe van de Africa Eco Race was de langste uit haar historie: 497 kilometers stenen met een toefje zand,…
Nieuws
08-01-2018
unnamed_11.jpg

Eco Race in Mauretanië aangekomen

Vandaag was de eerste rally in Mauretanië, maar helaas alsnog niet een erg geschikte etappe voor de trucks.