Dakar: De eerste slag is voor De Rooy!

Geplaatst door

De Dakar Rally is van start en de eerste klap is een daalder waard! Die klap werd uitgedeeld door Team De Rooy, want hoewel Nikolaev met zijn Kamaz won werden de 2e, 3e én 4e plekken ingevuld door de Iveco's van Team de Rooy! De 18 seconden voorsprong van de Kamaz piloot stelt natuurlijk niks voor, maar de drie kopposities van de groene Iveco's doen dat wel degelijk.

De Dakar is een teamsport en zowel Kamaz als Team De Rooy zetten ieder vier trucks in de wedstrijd. Daarmee kun je een strategie optuigen van winnen en vervolgens de winnaar beschermen door hem af te blokken. Een spelletje wat Kamaz jarenlang met veel succes gedaan heeft maar wat De Rooy inmiddels ook lijkt te kunnen. Overigens werd niet Gerard de Rooy de kopman maar Ton van Genugten. Hij kwam als tweede over de finish. De Argentijn Villagra werd derde en Gerard de Rooy kwam als vierde over de streep. Dat was op zich nog een meevaller want Gerard had technische problemen. Er had meer in gezeten maar een haperende turbosensor en een klapband gooiden roet in het eten. Gerard besloot met de kapotte band door te rijden en hij kwam daardoor met een brandend wiel over de finish! Maurik van den Heuvel had ook technische problemen met zijn Iveco Powerstar. De motor ging in noodloop en dat wil je niet in de duinen.

Na Gerard de Rooy kwam overigens wel het Russische Kamaz treintje binnen met Sotnikov, Karginov en Mardeev, gevolgd door Loprais met de Tatra. Daarmee is het geweld uit het Oosten nog niet over, want daarna kwam Vishneuski met zijn MAZ binnen, gevolgd door de Tatra's van Soltys en Macik. Onze held Martin van den Brink kwam door een navigatieblooper niet verder dan een 13e plaats in de opening van de Dakar. Gert Huzink werd 15e, Janus van Kasteren 16e en Maurik van den Heuvel met de Iveco toch nog 18e. Wordt vervolgd..