Dakar: De kop is er af met een derde plaats voor Janus!

Geplaatst door

De Dakar Rally is van start gegaan en de eerste klap is een daalder waard voor Team de Rooy. De nieuwe kopman, Janus van Kasteren haalde meteen de eerste top drie notering binnen! Onze vriend Martin van den Brink had minder geluk door bandenpech. Uiteindelijk wist hij toch binnen te komen met een geleende band van Gerrit Zuurmond.

Bij team de Rooy liep ook niet alles zoals het moest. Vick Versteijnen en Michiel Becx liepen een uur vertraging op door een kapotte stuurstang bij de Iveco van Versteijnen. Die schade was het gevolg van een botsing met een rotsblok. Albert Llovera van Team de Rooy kwam als 12e over de finish. Voor Janus van Kasteren was het een mooie start met zijn derde plaats achter de Kamaz van Shibalov en de rode MAZ van Viazovich. Zoals gezegd had Martin wederom veel bandenpech maar uiteindelijk wist hij als 20e binnen te komen op ruim een uur na de winnaar.

Ook voor Gert Huzink ging het niet vanzelf. Hij kreeg problemen met de achteras van zijn spectaculaire nieuwe Renault Hybride rallytruck. Naar verwachting kan hij vanavond het bivak nog wel bereiken maar voor de klassering is dit een slechte start. Ook Ed Wigman met de MAN van het Riwald team verloor veel tijd doordat hij zijn kopman moest helpen. Jan van de Laar was na Janus van Kasteren de beste Nederlander met een 14e positie. Pascal de Baar eindigde als 15e en Richard de Groot als 16e.