Dakar rijder en eigenaar TonTrans Ton van Genugten overleden

Geplaatst door

Ton van Genugten, directeur van familiebedrijf TonTrans en coureur bij Team de Rooy is om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in Best. Een val in een mestsilo werd hem noodlottig. Ton van Genugten werd 38 jaar oud.

Ton van Genugten was internationaal bekend door zijn deelname aan de Dakar rally. Hij maakte tussen 2013 en 2018 deel uit van Team de Rooy. De komende editie zou hij ook weer van de partij zijn. Ton begon als snelle assistentie rijder bij Team de Rooy en hij was een graag geziene persoon in de rallywereld. Menigmaal verraste hij iedereen door met de zwaardere, en minder krachtige rallytruck toch heel goed mee te rijden in het klassement. 

Donderdag ochtend viel Ton tijdens werkzaamheden in een mestsilo. Een speciaal daarvoor getraind team van de brandweer redde hem uit de silo maar die hulp kwam helaas te laat. 

De dood van Ton komt hard aan in de hechte rallygemeenschap en de social media kanalen lopen vol van met de condoleances van andere rallydeelnemers en teams. Ton van Genugten laat een vrouw en kinderen na. BIGtruck wenst iedereen heel veel sterkte de komende tijd.