De goede oude tijd..

Geplaatst door

De goede oude tijd van de dichte grenzen, het 'tankschein' formuliertje en de ritmachtingen.. Eind jaren zeventig was ik regelmatig op grensovergang De Poppe te vinden bij het tankstation van Rolink.

Ik reed regelmatig mee met een oom van me die bij Bandsma in Kollum reed, en die mannen hadden De Poppe zo'n beetje als tweede thuisbasis in die tijd. Het fotograferen ging met toen nog niet zo goed af als later, maar ik schoot toch menig rolletje vol daar op de grens. De trucks die toen diepe indruk maakten zijn inmiddels verworden tot klassiekers. Neem nou deze twee Volvo's. De F88 deed nog dienst maar inmiddels waren de nieuwe F10- en F12 modellen ook al geïntroduceerd. Meestal zag je de lage cabine's want in die jaren was een hoog dak wel heel exotisch, en eigenlijk alleen weggelegd voor een enkele eigenrijder.

Op de grens bij De Poppe was het vaak razend druk want iedereen moest papieren maken, vrijmaken of stempelen, en dat zorgde altijd voor een gezellige drukte. Intussen deden de chauffeurs zicht te goed aan de ballen gehakt bij het tankstation en werd de tijd gedood met koffie, een gokje op de één-armige bandiet en het roken van zware shag.