De groentemannen van AGF-Online

Geplaatst door

AGF-Online is de nieuwe naam van Van der Mey Barendrecht BV. Samen met de nieuwe naam introduceert het bedrijf ook een nieuwe huisstijl en dat staat prachtig op de nieuwe MAN trucks!

AGF-Online maakt voor het eigen vervoer van verse groenten en fruit gebruik van drie eigen vrachtwagens. Twee daarvan werden dit jaar vervangen door nieuwe MAN trucks. De keuze voor dat merk was overigens geen verrassing, want de merknaam MAN siert al ruim tien jaar de trucks van Van der Mey.

Groentengroothandel Van der Mey Barendrecht BV werd in 1997 opgericht als ‘brug tussen kweker en grootverbruiker’ zoals eigenaar Kees van der Mey het zelf omschrijft. Kees werd groot tussen de groenten en dat geldt ook voor zijn zoon, Dennis-Jan die inmiddels fulltime meewerkt. Samen met zijn beide ouders, want ook moeder Connie is actief in de zaak. Sinds kort  runt de familie Van der Mey het familiebedrijf onder de naam AGF-Online.nl. Kees van der Mey: ,,We zijn helemaal overgeschakeld op de nieuwe naam en doordat alles nu online besteld wordt heerst hier nu rust. Alles komt op het scherm binnen en de telefoons zwijgen. Dat geeft heel veel rust in het bedrijf.’’

Als onderdeel van de naamwijziging is ook de huisstijl ingrijpend gewijzigd. De metallic blauwe trucks hebben plaats gemaakt voor strak groen met fraaie prints op de laadbakken. De nieuwe MAN TGS 26.320 bakwagen ziet er opvallend uit met de grote afbeeldingen van verse groenten op de laadbak. Die laadbak is overigens erg groot uitgevallen. ,,Deze nieuwe MAN is uitgerust met de grootst mogelijke laadbak. We zitten met deze bakwagen aan de maximale afmetingen en we kunnen nu 18 pallets laden. Daar hadden we tot voor kort een aanhangwagen voor nodig maar die kan nu thuis blijven’’ aldus Dennis-Jan. Ondanks de grote lengte is de MAN TGS opvallend wendbaar dankzij de actief meesturende naloopas.

De MAN TGS bakwagen wordt ingezet voor de distributie en het afhalen van groenten bij kwekers. Om die reden is er gekozen voor een geïsoleerde laadbak, een Thermo King koelunit en een 2 tons Dhollandia ondervouwende laadklep. De laadbak wordt afgesloten met een pneumatisch bediende roldeur. Naast de nieuwe MAN TGS bakwagen zet AGF-Online ook een nieuwe MAN TGX 18.440 4x2 trekker in. Deze wordt met name ingezet voor het laden van groenten in Duitsland en België.

De MAN trucks van AGF-Online.nl worden onderhouden door Van Leeuwen Truckservice in Ridderkerk. Kees van der Mey: ,,Wij werken al jaren met Van Leeuwen en dat loopt uitstekend. Ze zitten vlakbij en de auto’s worden keurig gehaald en gebracht. In ons werk is betrouwbaarheid van levensbelang en dat begrijpen ze bij Van Leeuwen. Verder zijn we ook uiterst content met het merk MAN. De trucks zijn bijzonder zuinig en betrouwbaar en onze chauffeurs zijn er enthousiast over.’’