Dit jaar geen Marocco Desert Challenge

Geplaatst door

De Marocco Desert Challenge 2020 gaat definitief niet door. De rally stond aanvankelijk gepland in april maar werd vanwege de Corona crisis verplaatst naar september dit jaar. Helaas blijkt daarvoor momenteel geen draagvlak bij de teams waardoor de organisatie zich genoodzaakt ziet de 2020 editie te annuleren. De focus ligt nu op de nieuwe datum, van 1 tot en met 10 april 2021.

Organisator Gert Duson was aanvankelijk positief gestemd over de rally in september maar de gang van zaken rondom de Corona crisis zijn nog steeds zorgwekkend. Vorige week stelde hij de teams voor de keuze om in september toch te gaan, of de datum verplaatsen naar volgend jaar. Maar liefst 97 procent van de teams stemde voor de verplaatsing van de rally naar 2021 in de hoop dat de Corona crisis dan wel onder controle is.

De Marocco Desert Challence is met 1300 deelnemers en medewerkers uit 36 landen een enorme organisatie en de organisatie is zich terdege bewust van de risico's die de Corona crisis met zich mee brengt. Een mogelijke uitbraak van het virus in een bivak zou enorme gevolgen hebben voor de hele rally en voor de deelnemers en dat moet ten koste van alles voorkomen worden. De beslissing van de organisatie is dan ook de enige juiste. 

De focus ligt nu dus op de MDC2021, maar gelukkig hebben we de beelden van de editie van vorig jaar nog! BIGtruck maakt deel uit van het Hamer Rallyteam en we maakten vorig jaar deze reportage. Klik hier voor het verhaal en het filmpje!

Video's