Eerste Preproloog in Eersel geslaagd!

Geplaatst door

De eerste Preproloog in Eersel gaat als bijzonder geslaagd de boeken in. De nieuwe locatie was in vele opzichten zelfs veel beter dan het bekende Eurocircuit in Valkenswaard. Met meer zand, meer trucks in de baan en meer spektakel was het een bijzonder geslaagd evenement.

Milieumaatregelen en klachten van aanwonenden zorgden er voor dat de organisatie naar een nieuwe locatie moest zoeken. Dat is geslaagd, dat kunnen we stellen na deze eerste editie op Landgoed Duynenwater in Eersel. De deelnemers mochten het strand over een lengte van twee kilometer lekker omploegen en dat zorgde voor heel veel spektakel. Het massaal opgekomen publiek kon overal uitstekend genieten van alle actie op de baan, maar ook van de trucks op de open paddock. 

Uiteindelijk bleek bij de trucks Gert Huzink met zijn nieuwe Hybride Renault rallytruck oppermachtig, maar ook de Renault K van Pascal de Baar scoorde hoge ogen. De prijs voor de meest indrukwekkende truck gaat nog steeds naar Martin van den Brink met die stoere Sherpa, maar de meest spectaculaire rijstijl zagen we toch echt bij Team de Rooy. Als enige reden die vol door het water en dat zorgde voor fraaie plaatjes.